Epoca iubirii.

Posted: 23 februarie 2012 in Uncategorized

Trăim plenar o eră a iubirii,
O epocă ce n-are precedent;
Trăim intens o eră a jertfirii
Ce a fost profețită-n Noul Testament.

Apostolul Pavel spunea tânărului său ucenic Timotei:
ˇSă știi că in zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroși, trufași, hulitori, neascultători de părinți, nemulțumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecați, clevetitori, neînfrânați,…ˇ 2Tim.3:1-5.
Ca profet al lui Dumnezeu, Ap. Pavel așterne pe papirus, in fața ochilor iubitului său ucenic, un sumbru scenariu care avea sa fie mai actual ca niciodată, in zilele noastre, la început de mileniu trei. Trăim întradevăr într-o eră a iubirii, niciodată oamenii din generațiile trecute nu au iubit așa de mult. Iubim banii, ne iubim pe noi înșine, iubim distracțiile, luxul, sportul, confortul și multe altele; toate acestea însă în detrimentul iubirii lui Dumnezeu. De cele mai multe ori iubim ceea ce El ne-a poruncit să urâm cu desăvârșire.
Iubirea noastră trebuie reformată, în mod radical! Avem nevoie, ca și creștini, de discernământ de la Domnul pentru a putea face diferența între lucrurile care trebuie iubite și cele care sunt demne de urât. Un creștin autentic trebuie să și urască; și încă multe lucruri! Ideal ar fi să începem cu cele listate mai sus de Pavel, începând cu versetul 2, în special. Doamne ajută-ne!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s