Uăăă, pocăiții, sectanți spălați pe creier…

Posted: 28 aprilie 2012 in Uncategorized

Citind regulat în presa seculară (nu cea de scandal) din România, am observat că în ultimul timp s-au scris multe articole, articole care, într-un fel sau altul, au de-a face cu noi, ˝pocăiții˝. Subiecte diverse, unele legate direct de Biblie (este adevărată, sau…nu?); recent, despre moartea și învierea Domnului Isus Cristos. Apoi, s-a scris despre unii politicieni pocăiți (sau pocăiți politicieni). S-a scris mult despre cazul femeii din Brașov, care și-a omorât cu bestialitate copilul; și aproape la fel de mult despre: pastorul țepar; proxenetul baptist, sau prostituata adventistă. Interesant este faptul, că de fiecare dată, autorii articolelor nu evitau a menționa apartenența religioasă a celui în cauză; și asta, într-un mod tendențios. De ce? Știau că subiecte de genul acesta prind bine la public. Un public însetat după senzațional, dornic să îngenuncheze ˝sectanții˝ ăștia (că doar despre ei este vorba). Cum era de așteptat, sudoarea și-a primit răsplata; rezultatele nu s-au lăsat așteptate prea mult. Un torent de comentarii se revărsa de fiecare dată, ca un tsunami, din partea multor cititori; satisfăcuți, că în sfârșit li s-a mai oferit o ocazie de a arunca cu piatra, direct la țintă.
Suntem ocărâți în toate felurile, ne sunt aduse tot felul de acuzații -pe care de cele mai multe ori doar și le imaginează. Profită de anonimatul pe care îl oferă lumea virtuală, pentru a ne acuza de conspiraționism; că americanii ne-ar fi spălat creierele; femeile noastre sunt pe post de iepuroaice -fabrici de copii-, iar bărbații niște obsedați sexuali. Trăim din mila pocăiților din Occident; iar, dacă se întâmplă ca noi să ajutăm cu ceva un nepocăit, atunci neapărat îi și predicăm și îl chemăm la noi la adunare- deci, facem prozelitism.
Aceasta este numai o sinteză a ceea ce citim în presă, sau se vorbește pe la colțurile ulițelor. Ce răspundem? Cum reacționăm la toate acestea? Folosim aceeași strategie defensivă, așa cum am văzut că fac unii cititori și comentatori creștini (cel puțin așa pare), luându-se la ceartă și folosind un vocabular nedemn de un creștin, în ˝duelarea˝ cu acuzatorii noștri, comentatorii de care vorbeam mai sus? Ne înfuriem și căutăm să ne dezvinovățim, pe orice cale?
Din punctul meu de vedere, există cu siguranță un răspuns, însă un răspuns oferit cu blândețe și înțelepciune, nu răspunzând cu ironie la ironie, ofensatorilor noștri:
Domnilor, acuzațiile voastre par să aibe uneori acoperire, din punctul vostru de vedere. Ați ˝dat pătura˝ la o parte, și ne-ați scos la iveală proxeneți, prostituate, cămătari, pastori țepari, mame ucigașe, înșelători de toate soiurile, și, în fiecare caz, nu ați uitat să lipiți eticheta: pocăit, sectant, deviat, etc. Parțial, aveți dreptate, oameni de felul acesta sunt printre noi, dar… nu sunt de-ai noștri. Sunt creștini, dar numai nominal, ca și voi. Merg împreună cu noi, dar vor autonomie proprie. Nu iau seama atunci când Cuvântul lui Dumnezeu îi mustră să se întoarcă din drumul rău pe care au pornit. Dacă am încercat să-i îndreptăm, ne-am lovit mereu de sloganul (biblic, zic unii), atât de îndrăgit de ei: ˝Tu cine ești ca să mă judeci pe mine?˝
Problema cea mai mare, în toate acestea, o aveți voi; strecurați țânțarul și înghițiți cămila. Săriți la gâtul pocăiților, dar, nu prea pare să vă surprindă faptul că pușcăriile sunt pline ochi de bestii și monștri; de așa ziși credincioși (nu o să pun eticheta), creștini… din tată-n fiu, încă de pe vremea lui Decebal. Astea nu se văd? Nu se aud? Sau…, nu vreți?! Loviți cu obrăznicie într-o minoritate de credincioși, profitând de faptul că nu vă vor răspunde ˝cu dinte pentru dinte˝; o minoritate care nu a fost încă de la început bine primită pe tărâmul românesc.
Cât despre faptul că am avea creierele spălate, nu vă contrazic. Da, avem creierele spălate! Dar nu de imperialiștii americani, așa cum susțineți voi, ci de Dumnezeu Însuși. Și nu numai creierele, ci și inima, și ființa întreagă. Spălați de Dumnezeu, în sângele lui Isus Cristos, vărsat la Golgota, pentru întreaga omenire. ˝…sângele lui Isus Cristos, Fiul Lui, ne curăță de orice păcat.˝ 1Ioan 1:7b.
Și pe voi vă poate curăța. Acceptând jertfa lui Cristos, în care puteți fi spălați de păcatele voastre. Și din ˝prigonitori˝ să ajungeți, la rândul vostru ˝prigoniți˝, pentru Cristos.
Deci, în concluzie, pocăiții sunt, și vor fi mereu prigoniți. Dacă în lumea occidentală nu mai curge sânge (la propriu) de creștin, diavolul va găsi tot timpul căi și metode de a acuza, de a denigra, învinovății, și orice altceva ar putea să fure privirea oamenilor de la Dumnezeu. El nu vrea ca păcătoșii să se pocăiască, și Împărăția lui Dumnezeu să propășească în lume. În România, Acuzatorul are asigurată (așa cum am arătat mai sus) o întreagă armată de oameni care sunt gata întotdeauna să scrie, să comenteze sau să se amuze pe seama pocăiților. Au făcut-o mereu de-a lungul sutelor de ani, de când au apărut pentru prima oară creștinii evanghelici, pe tărâmul românesc. Nouă, ca și creștini născuți din nou, ne revine să-i iubim și să ne rugăm pentru mântuirea lor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s