Oamenii neevlavioși…schimbă în desfrânare harul lui Dumnezeu

Posted: 6 Mai 2012 in Uncategorized

Epistola lui Iuda 4 scrie: ˝CĂCI S-AU STRECURAT PRINTRE VOI UNII OAMENI, SCRIȘI DEMULT PENTRU OSÂNDA ACEASTA, OAMENI NEEVLAVIOȘI, CARE SCHIMBĂ ÎN DESFRÂNARE HARUL DUMNEZEULUI NOSTRU ȘI TĂGĂDUIESC PE SINGURUL NOSTRU STĂPÂN ȘI DOMN, ISUS CRISTOS.˝

În contextul de atunci, al Creștinismului antic, scrisoarea lui Iuda era una de avertisment, un semnal de alarmă, tras cu scopul de avertiza credincioșii de pericolul iminent pe care îl reprezentau unii care se (auto)considerau creștini, apostoli însemnați, dar faptele lor îi descalificau; propovăduirea și comportamentul lor era nedemn de un urmaș al lui Cristos.
În sec. 21, epistola are același scop: Să ne avertizeze împotriva celor care vehiculează învățături eretice și duc turma în rătăcire.
˝Oamenii˝ aceștia de care vorbește Iuda, se pare că nu sunt orice fel de oameni, nu sunt oricine. Cândva, aceștia au fost membrii unei biserici, ai unei comunități creștine. Probabil unii din ei i-au cunoscut chiar și pe apostoli, au luat parte la vestirea Evangheliei, au fost martori la minuni Dumnezeiești, sau poate, uneori acestea au fost făcute chiar prin mâinile lor. Și mai mult decât orice, au fost beneficiari ai harului Divin, ai jertfei lui Cristos. Dar ce folos? Au abuzat de el pentru a-și motiva desfrânarea și a-și împlini poftele firești. Cei mai mari eretici din istoria de două milenii a Bisericii, nu au fost păgâni, ci ˝oameni˝ din interiorul ei, oameni ˝cu carte˝, uneori chiar teologi, dar pe care mândria i-a dus la erezie. Au răstâlmăcit Cuvântul lui Dumnezeu, adăugând sau anulând după bunul plac, traducând sau interpretând, așa cum ar fi vrut ei să fie, și nu cum l-au scris oamenii lui Dumnezeu sub inspirația Duhului Sfânt. Neținând seama de avertizările celor care le condamnau ieșirile din perimetrul Scripturii, s-au pierdut pe ei înșiși, și au tras după ei și pe alții. Am auzit de Arius (Arie), Pelagius sau Sabellius, oameni vinovați înaintea lui Dumnezeu de sacrilegiu, dar lista poate fi mult mai lungă, și nu ar ajuta mare lucru dacă i-aș enumera aici. Se pare că Mahomed (fondatorul religiei care îi poartă numele) nu a fost chiar un păgân în momentul în care a scris Coranul, ci ar fi avut cunoștință despre Iehova. Prin intermediul unor călugări ortodocși, a cunoscut creștinismul (așa cum era el atunci, în Orient), dar Diavolul a plantat în mintea lui dorința de a fi cineva, și…a ajuns.
În zilele noastre, în epoca care (pe drept) se numește Postmodernism, trăim același context, dar la o scară mult mai mare. Dacă Domnul Isus ne-a adus Evanghelia mântuirii, a confirmat-o prin semne și minuni, și a desăvârșit-o prin moartea Sa pe cruce și învierea din morți, acuma a apărut o armată întreagă de ˝cristoșei˝ falși, apostoli și proroci mincinoși care au fabricat o altă evanghelie. O evanghelie goală, dezbrăcată de puterea și slava lui Dumnezeu; una socială, a prosperității- care gâdilă urechile și stimulează firea pământească. De la amvoanele (mega) bisericilor sau de pe stadioane predică un har ieftin, nu condamnă păcatul, ci caută să atragă mulțimi de oameni, creduli, care sunt gata să-și părăsească credința adevărată (dacă o au), pentru a îmbrățișa o imitație, o înșelăciune demonică, menită să ducă în rătăcire mulțimi de oameni care n-au o bază solidă, ancorată în Cristos, pentru credința lor. Pentru aceasta, ca să-și confirme falsa evanghelie, aduc și ei semne și minuni, bazate în special pe așazise vindecări, exorcizări, căderi în duhul și altele. Lumea îi urmează într-o orbire desăvârșită, sunt manipulați prin predici dulci, cărți, simpozioane, etc. iar Biblia, este pentru cei mai mulți străină. Majoritatea trăiesc cu picioarele în două bărci și habar n-au care sunt costurile adevăratei ucenicii.
După aproape două mii de ani, avertismentul lui Pavel, din Galateni 1:8, este mai actual și relevant ca niciodată, pentru noi: ˝Dar, chiar dacă noi înșine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie deosebită de aceea pe care v-am propovăduit-o noi, să fie anatema!˝
Adevăratul credincios cunoaște o singură Evanghelie; cea a mântuirii prin jertfa lui Cristos.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s