Ateismul – ˝o nebunie universală˝

Posted: 24 iulie 2012 in Uncategorized

Afirmația de mai sus (deși o susțin) nu îmi aparține mie, însă este cât se poate de adevărată și credibilă, în primul rând pentru că vine direct din ˝inima˝ ateismului. Unul din cei mai mari filozofi pe care i-a avut vreodată Germania,și Europa totodată, a fost nimeni altul decât Friedrich Nietzsche, omul ale cărui scrieri și mod de gândire l-au influențat pe Adolf Hitler, tiranul care se face vinovat de moartea a zeci de milioane de oameni nevinovați, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial.
Nietzsche, totodată, a fost și unul dintre cei mai proeminenți atei ai epocii moderne. Iată cum a descris el, într-una din cărțile sale, existența în această lume, fără Dumnezeu: ˝Într-o astfel de lume, rătăcim într-un nimic infinit, în care nu există sus și jos. Va trebui să aprindem lumina în orele dimineții și să inventăm jocuri sacre, care să înlocuiască ceremoniile religioase. În cele din urmă, când omenirea va înțelege cu adevărat ce a făcut omorându-L pe Dumnezeu, va izbucni o nebunie universală.˝ De menționat că Nietzsche însuși și-a petrecut ultimii treisprezece ani din viață în întunericul nebuniei, îngrijit de evlavioasa lui mamă.
Nietzsche nu a fost prea original aici, ci, conștient sau inconștient l-a parafrazat pe un poet evreu, poet care a trăit cu aproape trei mii de ani înaintea lui: David – omul după inima lui Dumnezeu. În Psalmul 14, versetul 1, David scrie următoarele. ˝Nebunul zice în inima lui: Nu este Dumnezeu! S-au stricat oamenii, fac fapte urâte; nu este niciunul care să facă binele.˝
Ateismul nu este nebunie în sensul de boală psihică, ci mai grav de-atât, este o boală care îmbolnăvește inima, conștiința și sufletul omului care-L neagă pe Dumnezeu. Această boală nu se tratează cu pastile și terapii și nu există medici specialiști pentru a vindeca acestă pandemie. Unul singur o poate face, și este exact Cel de care ei s-au lepădat.
Ateismul, în stare avansată, naște monștrii, și istoria ne-a dovedit lucrul acesta. Hitler, Stalin, Pol Pot și alți artizani ai ˝mașinăriei morții˝ au lăsat în urma lor o lucrare ˝măreață˝, atât de măreață încât poate și diavolul însuși ar fi în stare să spună: ˝Nici nu mi-a trecut prin cap așa ceva.˝ Unii atei se uită în livada Creștinismului și îi acuză pe aceștia de nepăsare și indiferență față de ceea ce se întâmplă rău în lume, în special foametea (și efectele ei) care bântuie multe țări de pe ˝continentul negru˝, Asia și America Centrală și de Sud. Nu vreau să intru acum în acest subiect, dar vroiam să spun că este simplu să critici Creștinismul, care a făcut și face foarte multe pentru a eradica foametea, a trata pe cei bolnavi, și multe altele, dar în ograda lor nu se pot uita; moștenirea ce le-a fost lăsată de înaintași e una a groazei și a morții, miroase greu, insuportabil de greu.
Necredința în Dumnezeu și rebeliunea față de El are un preț: treizeci de arginți, atât costă biletul spre stația finală: IADUL. Cu atâta și l-a dobândit și Iuda, trădându-L pe Fiul lui Dumnezeu.
Însă, ˝soluția finală˝ la problema ateistă o are, în final, tot Dumnezeu. Cuvântul Lui răsună peste veacuri și El mai cheamă oamenii, îi cheamă ca să-L caute cu toată inima. ˝Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L câtă vreme este aproape. să se lase cel rău de calea lui, și omul nelegiuit să se lase de gândurile lui, să se întoarcă la Domnul care va avea milă de el, la Dumnezeul nostru care nu obosește iertând.˝ Isaia 55:6-7

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s