Despre politică

Posted: 12 August 2012 in Uncategorized

Sunt apolitic; îmi place să cred asta :). În ultimul timp, mai pe toate blogurile (creștine) pe care mă plimb, am avut ghinionul să citesc cam aceleași lucruri: politică și…politicieni, referendum, boicot, Băsescu, Ponta, Antonescu, etc. E dezamăgitor faptul că unii (chiar și pastori) sunt dispuși să acorde atâta timp și spațiu unor chestiuni care nu duc nicăieri. Politica rămâne aceeași, și politicienii la fel: adică imprevizibili. Astăzi se ascund (unii politicieni) la umbra drapelului de culoare roșie, mâine îl vor schimba cu cel portocaliu iar poimâine cu altul. Tu îi susții pe ei dar ei niciodată pe tine.
Citeam recent ˝păsul˝ unui comentator de blog: ˝Vreau o Românie fără ciuma portocalie!˝
Dragul meu, dacă nu îți place culoarea portocalie, va trebui să te obișnuiești în următorii ani cu altele, de exemplu, cu roșu sau cu galben. Numai că ROȘU plus GALBEN egal PORTOCALIU!!!! 🙂
Datoria (sau obligația) creștinului este să se roage pentru politicieni, în special pentru cei pe care Dumnezeu i-a îngăduit, pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, să conducă destinele unui popor.
˝Vă îndemn, dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați, și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii…˝ 1 Timotei 2:1-2. La vremea când Pavel îndemna creștinii să se roage pentru împărați, pe tronul Imperiului Roman domnea despotul Nero. Să se roage pentru Nero??? Da, chiar și pentru Nero!!!
Să ne rugăm pentru politicieni? Da, chiar și pentru cei corupți. Dumnezeu are alte planuri, planuri care nu se potrivesc totdeauna cu ale noastre.
Cât despre politică…? ˝Politica e o mocirlă; și în timp unii, bălăcindu-se în ea se murdăresc, altora le face plăcere, întocmai ca porcilor.˝

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s