Dincolo de stele, acolo este adevărata noastră patrie

Posted: 2 septembrie 2012 in Uncategorized

˝Mulți au ajuns la concluzia că puzderia de stele de pe cer trezește un anume simțământ de uimire, o anume conștientizare a transcendenței, care este încărcată cu semnificație spirituală. Însă dorul acesta nu e stârnit de scăpărarea îndepărtată a astrelor ca atare; ele doar scot la iveală ceva ce există deja. Ele sunt catalizatorii capacității noastre de înțelegere spirituală, descoperindu-ne golul interior și obligându-ne să ne întrebăm dacă și cum am putea umple acest gol.
Este oare posibil ca adevărata noastră origine și adevăratul nostru destin să se afle undeva dincolo de stelele acelea? Există oare o patrie de unde am fost exilați și unde tânjim în taină să ne întoarcem? Oare nu cumva acumularea de nemulțumiri și dezamăgiri legate de viața noastră actuală reprezintă un indicator către o altă țară, în care ne așteaptă adevăratul nostru destin și care se manifestă în prezent prin această neliniște care ne hăituiește?
Să presupunem că nu am fost creați pentru locul acesta, ci există undeva un loc mai bun. că de fapt noi nu suntem acasă, ci mai degrabă ne-am rătăcit aici. Oare lucrul acesta nu ar face ca existența noastră de aici să fie ciudată și splendidă în același timp? Ciudată, pentru că nu am fost creați pentru lumea aceasta; splendidă, pentru că arată spre locul unde am putea găsi adevărata împlinire a speranței noastre. Minunăția cerului înstelat sau măreția apusului de soare sunt indicatoare importante pe drumul către patria noastră de origine și către locul supremei împliniri a celor mai adânci dorințe din inima noastră. Dar dacă nu facem distincția între indicator și ținta spre care indică el, ne vom lega speranța și dorul de ținte inferioare, ce nu ne vor putea stâmpăra setea după sensul vieții.˝

Alister McGrath Edgar – fost (printre altele) profesor de teologie la Oxford

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s