De ce întârzie trezirea?

Posted: 23 Septembrie 2012 in Uncategorized

În viziunea lui Leonard Ravenhill, răspunsul este destul de simplu: ˝fiindcă evanghelismul de azi e mult prea comercializat! Bănuții văduvei și ai săracilor sunt cheltuiți de mulți evangheliști în huzur și lux. Statisticile umflate, mulțimile enorme, rândurile de oameni care se predau, elogiile demnitarilor și ale primarilor, etc., sunt ridicate în slăvi. Toate cu scopul de-a atrage publicitate… și bani. Săracul se înșeală când crede că își aduce ofranda în ˝slujba lui Dumnezeu˝, când de fapt tot ce face este să ajute pe un predicator sau altul să-și păstreze reputația sau să trăiască în saloane fastuoase de Hollywood.
Predicatori care au case și cabane lângă lac, un iaht pe lac și un cont puternic în bancă au îndrăzneala să mai ceară. Cu așa oameni de jupuială credeți că va aduce Duhul Sfânt trezirea? Acești băiețași-predicatori, drăgălașii de ei, nu-și mai schimbă costumele o dată pe zi, ci de două sau trei ori. Îl predică pe Cristos din iesle dar ei trăiesc în hoteluri extravagante. Ca să-și facă poftele, storc audiența de bani până la sânge, în numele Celui ce a trebuit să împrumute un ban ca să-și poată ilustra predica. Se ospătează la mese nesfârșite în amintirea Celui ce a postit singur în pustie. Azi evangheliștii se cred nu numai vrednici de salarii enorme, dar și de avantaje bancare. Ce înfricoșătoare vor fi toate acestea în ziua judecății!

Trezirea întârzie fiindcă am ieftinit Evanghelia. Avem azi imnuri religioase care se cântă în tempo de dans, nu numai pe discuri, casete, la radio, ci și în biserici. Am pus sângele și suferințele Mântuitorului într-o atmosferă de carnaval. Închipuiți-vă! L-am aranjat pe Duhul Sfânt să fie sincopat! Platforma de evanghelizare arată ca vitrina unei prăvălii de mărunțișuri, o paradă de manechine. Mai degrabă m-aș aștepta ca o broască să cânte la pian ˝Sonata lunii˝ de Beethoven, decât să-i văd pe acești predicatori lucioși de azi că aduc pocăința în sufletele oamenilor. Evangheliștii de azi sunt pregătiți să facă orice pentru oricine, doar să atragă lumea să vină în față să capete niște broșuri. Fac apeluri răgușite: ˝Cine vrea ajutor , mai multă putere, fericire?˝ Un așa creștinism ușor, fără pocăință și reverență, aduce dezonoare sângelui vărsat la Calvar. Trebuie schimbată definiția altarelor; căci altarul este locul unde se moare! Cei ce nu vor să plătească prețul, să-l lase în pace.

Trezirea întârzie din cauza neglijenței. Cei de la altare petrec prea puțin timp cu sufletele care caută adevărul și veșnicia. Evanghelistul este fericit să-și vadă prietenii și să stea cu ei. În timp ce sufletele pierdute suspină la altar, el benchetuiește în frișca dulceagă a laudelor primite. Iată de ce Anglia și America sunt bântuite de confuzie, nesiguranță; pline de oameni dezorientați.

Trezirea întârzie din cauza fricii. Ca evangheliști, ținem gura închisă când vedem falsitatea religiilor din ziua de azi, ca și cum ar fi mai multe nume prin care am putea fi mântuiți. Dar textul din Fapte 4:12 se află încă în Sfintele Scripturi și spune că ˝nu este alt Nume sub cer˝. Unora lucrul acesta li se pare colorat cu prea mare intoleranță.

În final, trezirea întârzie pentru că noi furăm slava care aparține numai lui Dumnezeu. Ascultați și uimiți-vă. Domnul Isus a spus: ˝Eu nu umblu după slava care vine de la oameni.˝ Și: ˝Cum puteți crede voi, care umblați după slava care v-o dați unii altora și nu căutați slava care vine de la singurul Dumnezeu?˝ (Ioan 5:41,44) Să dispară toate laudele și bătăile pe umăr și măgulelile firești de la amvoane! Să piară cu aceste mândrii deșarte ca: ˝programele mele˝, ˝lucrările mele˝, ˝Biserica mea˝, ˝cărțile mele˝. O, ce paradă urâtă a firii la amvoane: ˝Avem marele privilegiu azi să…˝ și este prezentat predicatorul. Vorbitorii (care de fapt sunt acolo numai prin har) acceptă toate aceste laude, adică nu – chiar se așteaptă la ele! Și de fapt dacă-i ascultăm bine pe toți, n-am fi știut că sunt mari dacă nu ni s-ar fi spus.
Săracul de Dumnezeu! Nu capătă prea mult din partea noastră! Mă mir însă că nu-Și împlinește încă făgăduința și nu ne varsă din gura Lui. Am greșit! Ne-am murdărit. Ne plac laudele oamenilor. Căutăm slava ˝pe care ne-o dăm unii altora˝.
O, Doamne, ridică-ne din această împerechere cu lumea și din acest putregai!
Binecuvântează-ne, sfărâmându-ne !

Judecata trebuie să înceapă cu noi, predicatorii!˝

Extras din cartea ˝De ce întârzie trezirea?˝ de Leonard Ravenhill

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s