Artizani ai propriilor eșecuri spirituale

Posted: 7 noiembrie 2012 in Uncategorized

˝Generația de creștini crescuți printre butoane și mașinării automate nu are răbdare cu metodele mai lente și mai puțin directe prin care ei să-și poată atinge scopurile (spirituale). Am încercat să aplicăm metodele epocii mașinizate la relația noastră cu Dumnezeu. Ne citim capitolul, avem scurtul nostru timp de devoțiune, și ne grăbim să ieșim, sperând că ne vom revanșa pentru falimentul nostru lăuntric, adânc prin faptul că vom participa la un program de evanghelizare sau vom asculta o poveste tulburătoare spusă de un aventurier religios de curând întors din depărtări.
Rezultatele tragice ale acestui duh sunt pretutindeni în jurul nostru: vieți superficiale, filosofii religioase goale, preponderența elementului de distracție în întâlnirile de evanghelizare , glorificarea oamenilor, încrederea în aparențe religioase, părtășii pseudo-spirituale, metode preluate din arta vânzării, confundarea personalității dinamice cu puterea Duhului. Acestea și altele ca acestea sunt simptomele unei boli rele, ale unei maladii sufletești profunde și serioase.
Pentru această boală teribilă de care suferim nu este responsabil un singur om, dar nici un creștin nu este total scutit de vină. Cu toții am contribuit direct sau indirect la această tristă stare de fapt…
Va fi nevoie de o inimă hotărâtă și nu de puțin curaj pentru a ne smulge din strânsoarea vremurilor noastre și de a ne întoarce la căile biblice. Dar se poate!…
Orice om să se întoarcă la Dumnezeu cu seriozitate, să înceapă să practice evlavia, să caute să-și dezvolte puterile de receptivitate spirituală prin încredere, ascultare și umilință, și atunci, rezultatele vor depăși toate speranțele pe care le-a avut în vremurile de secetă și slăbiciune.
Orice om care, prin pocăință și o întoarcere sinceră la Dumnezeu, va ieși din tiparul în care a fost ținut și va merge direct la Biblie pentru a-și stabili standardele spirituale, va fi încântat de ceea ce va găsi acolo.˝

A.W. Tozer

Multe se pot spune despre Tozer, dar un lucru este sigur: nu s-a sfiit niciodată să spună lucrurilor pe nume. Când era nevoit să critice, să mustre, să certe o făcea cu sobrietate, dar totodată cu dragostea unuia care dorește întoarcerea păcătosului de pe căile sale rele; ca un părinte care își iubește copilul și îi vrea binele. Dovadă o face și pasajul de mai sus, care este un scurt extras din cartea sa ˝Urmărirea lui Dumnezeu˝. Cartea a fost scrisă în urmă cu mai bine de șase decenii, dar parcă este atât de actuală și relevantă pentru fiecare creștin sincer, care caută voia lui Dumnezeu în viața sa.

Reclame
Comentarii
 1. Val spune:

  Prima propozitie o gasesc ca generalizeaza un adevar la modul general, dar si pierde din vedere ceva… Da, e usor sa apesi pe butoane, dar nu e usor (necesita multa rabdare si efort si nervi, etc) sa creezi un sistem care sa poata functiona la apasare de buton. Dupa ce ai facut sistemele astea, ai nevoie de rabdare sa te ocupi de fiecare in parte…De rabdare nu scapam, egal ce inventam. ex: sunt atatea autostrazi cu multe benzi si masini noi si rapide , dar e si plin de masini asa ca tot trebuie sa ai rabdare in trafic.

 2. alexpop7620 spune:

  Da. Răbdare! Interesant cuvânt. Și aici mă prinde pe mine personal 🙂 .
  Pasajul ăsta l-am citit de mai multe ori, de-aia l-am și postat aici, pentru că mă urmărește. Nu că vreau să scap de el ci din contră, să învăț.
  Însuși Tozer, își ia partea lui de vină: ˝Cu toții am contribuit direct sau indirect la această tristă stare de fapt˝
  Soluția nu este să ne acuzăm mereu unii pe alții de ceea ce se întâmplă (deși o facem foarte des; din păcate) ci să ne pocăim.
  Binecuvântări.

 3. alexpop7620 spune:

  Asta s-a întâmplat întotdeauna în istoria omenirii; în special oamenilor mai apropiați nouă – personajele biblice 🙂 Începând cu Adam și Eva, trecând pe la mine, ș.a.m.d. Of, bârna și paiul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s