Calul Troian

Posted: 9 Noiembrie 2012 in Uncategorized

˝Calul Troian a fost lăsat în afara zidurilor Troiei. Viitorii cuceritori l-au lăsat ca pe un ˝dar˝ pentru oraș, apoi au dispărut, ca și cum s-ar fi retras. Un preot i-a avertizat pe cetățeni să nu se încreadă în dușman, MAI ALES ATUNCI CÂND LE FACE DARURI, însă nu a fost ascultat. După ce calul de lemn a fost adus în cetate, din el au ieșit niște soldați care au deschis porțile, iar invadatorii au intrat pe ele.
Astăzi, Dușmanul este dincoace de poartă. De multe ori i-am acceptat darurile ispititoare, daruri care s-au dovedit a fi, până la urmă, în dezavantajul nostru.˝
Sursă anonimă

Nu am de gând prin această postare să despic firul în patru cu privire la Calul Troian, ci doar să învățăm din greșelile trecutului; din trecutul celor care nu au mai avut a doua șansă de a decide dacă iau ˝calul˝ în cetate sau nu. La început de mileniu trei, fiecare dintre noi are calul (sau caii) lui, uneori deghizați în simple necesități (la prima vedere); luxuri necesare; minciuni necesare, etc. Întrebarea se pune: ˝Suntem gata să suportăm consecințele alegerii noastre, atunci când dăm frâu liber curiozotății, mai ales când totul este gratis? Dușmanul se pricepe de minune să ne facă, chipurile, cadouri, însă nota de plată vine mai târziu, și de multe ori prețul este prea mare, mult prea mare.˝
Apostolul Pavel spunea: ˝Feriți-vă de tot ce se pare rău.˝ Știa el de ce.

P.S.
Nu știu cum arăta Calul Troian, însă calul de lemn din imaginea de mai sus se vrea a fi o copie mai mult sau mai puțin fidelă a originalului.
Se numește ˝AUSTROJANISCHE PFERD˝ (CALUL AUSTROIAN), se găsește în Austria, iar conform proprietarului, o cunoștință de-a mea, este cel mai mare cal de lemn din lume. Poate fi închiriat pentru anumite festivități, iar în ˝burta˝ lui încap până la 40-50 de ˝soldățoi˝ înarmați cu cuțite, linguri, furculițe și altele de-ale gurii :). (Asta așa doar, ca o curiozitate).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s