Eroii anonimi ai lui Dumnezeu

Posted: 25 Noiembrie 2012 in Uncategorized

Poate că nici imaginea din stânga și nici titlul de mai sus nu sunt în capabile să exprime, măcar în parte, ceea ce simt eu atunci când mă gândesc la oamenii ˝anonimi˝ lui Dumnezeu, oameni care, pe parcursul istoriei Creștinismului, nu s-au afișat în față, nu s-au scos pe ei în evidență, ci de acolo, din spatele culiselor au mijlocit înaintea Domnului pentru bunul mers al Bisericii Sale, pentru propășirea Sionului pe pământul acesta. Lunga listă a eroilor credinței din Evrei 11 rămâne deschisă până în ziua când Dumnezeu Însuși o va închide. Probabil vom rămâne surprinși în Ziua Judecății când vom vedea că tocmai oamenii pe care i-am cunoscut, și ni s-a părut că ˝nu fac pre multe˝ în Via Domnului, vor primi cele mai mari răsplătiri.
Este timpul să ne cerem iertare Domnului pentru genul acesta de prejudecăți, și să începem să vedem altfel lucrurile. Cântările noastre, predicile, sau orice activitate care are legătură cu viața spirituală, sunt bune și încurajabile, dar adevărata forță vine din spatele scenei; de la cei tăcuți, dar care se roagă. Adevărata putere a unei mașini nu se măsoară în funcție de culoarea ei sau numărul de uși, și nici de forma futuristă a caroseriei, ci de numărul mare de ˝cai-putere˝; de sub capotă îi vine adevărata valoare.
Omul lui Dumnezeu, Tozer, a fost conștient de adevărata valoare a Bisericii, și în urmă cu aproximativ șaizeci de ani scria următoarele: ˝Am face bine să căutăm să arătăm o nouă apreciere față de mulțimea oamenilor tăcuți care formează trupul Bisericii. Ei înalță cele mai multe rugăciuni și plătesc cel mai mare preț. Fără ei, niciun predicator nu și-ar putea îndeplini sarcina, nicio școală biblică nu ar putea să funcționeze. Ei sunt carnea și musculatura programului misionar. Ei sunt ostașii particulari ai lui Dumnezeu, care se luptă cel mai mult și care primesc cele mai puține decorații. Marile vedete ale Bisericii își primesc acum o mare parte a gloriei; creștinii simpli trebuie să aștepte până când Se va întoarce Domnul. Atunci vor fi multe surprize.˝

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s