Alegerile parlamentare 2012, o rușine pe fața României și…nu numai

Posted: 9 decembrie 2012 in Uncategorized

Astăzi, 9 Decembrie 2012, se desfășoară alegerile parlamentare din România. Sunt efectiv scârbit de modul în care s-au desfășurat, și încă mai durează cam o oră. Ieri, sâmbătă, în  a început să ningă puternic, continuând toată noaptea, cu viscol, până după masa zilei de azi. Pentru prima oară, în ultimii douăzeci de ani, am văzut colindând străzile Periamului atâtea tractoare cu pluguri de zăpadă, încercând de zor a îndepărta zăpada depusă pe drumurile asfaltate și străzile pietruite. Nicio stradă nu a fost uitată, au curățat până la cea mai izolată casă. De ce oare? Este o premieră. Ehe, știu ei (cei de la putere) de ce. Pentru a putea face calea mai ușoară pentru cei care merg la vot. De mâine totul va fi normal, adică vor mai cădea mulți nămeți, poate mai mulți decât ieri, dar străzile vor duce din nou dorul tractoarelor și al plugurilor de zăpadă. Ziua de 9 Decembrie 2012 va rămânea o zi deosebită în istorie.

Ok, nu asta-i problema care mă frământă cel mai mult, ci faptul că modul în care s-au desfășurat alegerile a fost o mizerie. Încă de dimineață, nenumărate mașini (automobile) de tot soiul bântuiau străzile pustii, transportând oameni (și aceștia de toate soiurile) la centrele de votare. Câte mașini a angajat o alianță atâtea a avut și cealaltă. Oameni care înainte nici nu te salutau când treceau pe lângă tine, acuma se arătau foarte politicoși, întrebându-te  dacă ai cu ce să mergi la vot, oferindu-se să te ajute. Unul și-a lovit mașina în lateral, dar nu contează, azi merge legată cu sârmă aripa, o reparăm mâine.

Nu aș fi scris aceste rânduri, dar mi-e rușine de faptul că sunt român, și aproape la fel de mult, că sunt creștin. Adică, mai bine zis, de faptul că sunt frate (de credință) cu unii care în loc să fie, duminică, la slujba de dimineață, ei goneau de zor pe străzile satului sfidând zăpada și viscolul de afară, cu mașinile ticsite de oameni, oameni care și-au vândut un vot, și totodată onoarea, pentru un blid de fasole cu ciolan la cazan și câteva kilograme de zahăr. Fraților, bisericile au fost aproape goale azi, dar cei care totuși au venit, s-au rugat pentru voi; s-au rugat să vă deschideți ochii și să vă rearanjați prioritățile în viață.

Mi-e rușine.

Reclame
Comentarii
  1. mircea spune:

    sandu imi vine sa rad cand imi aduc aminte de amabilitatea consatenilor nostri in timpul alegerilor motivati de asa dorinta patriotica oarba sau cine mai stie cum o putem numi!iar de rusine ,mie nu-mi este rusine ca unii fratii sunt lacomi sau au interese de tot felul numai dorinte altruiste nu!pana la urma Domnul Isus nu a facut contract cu nimeni ,cine-i sfant sa se sfinteasca mai departe!

  2. alexpop7620 spune:

    Ai dreptate. Bine că nu se fac alegeri mai des, altfel unii oameni ar trebui să se forțeze umpic să fie altfel: adică falși. Singurul lucru care mă deranjează în toate chestiile astea, e că suntem prinși din plin în astfel de mizerii. Am mai scris aici pe blog următorul lucru: ˝Politica îi o mocirlă, și în timp ce unii, bălăcindu-se în ea, se murdăresc, altora le face plăcere, întocmai ca și porcilor.˝

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s