Ne pregătim de Crăciun…

Posted: 21 decembrie 2012 in Uncategorized

Pe la mijlocul anilor 1950, americanul Jim Elliot, însoțit de alți patru prieteni tineri, și-a început aventura vieții sale. Simțea în piept dorința de-a face o lucrare pe care nu mulți erau gata să o facă. Se simțea chemat să facă asta: să ducă Evanghelia unui trib de indieni care locuiau în inima junglei Ecuadorului; indieni canibali care trăiau în Epoca de Piatră. După multe pregătiri, mult timp și bani investiți, încercarea lor a eșuat (la prima vedere); au fost uciși toți cinci, chiar de cei pe care încercau să-i salveze. Viața și lucrarea lor s-a oprit aici, dar povestea lor a mers mai departe, încurajând și motivând mii de misionari din lumea întreagă în a duce mai departe ceea ce ei au început: evanghelizarea celor pierduți.

Citind istoria lor (în cartea ˝Prin porțile splendorii˝ ), printre multe lucruri care m-au impresionat într-un mod plăcut, a fost și notițele lui Jim, în jurnalul său de misionar. Era ajunul Crăciunului, cred că ultimul pentru el. Urmele lăsate pe hârtie de condeiul său, acompaniat de lacrimi, trădează pasiunea arzătoare a unui om căruia îi pasă de sufletele celor care pier fără să audă mesajul ceresc, Vestea Bună a salvării adusă de Domnul Isus:

˝Ne pregătim pentru un Crăciun minunat și fie ca noi, cei care-L cunoaștem pe Cristos, să auzim strigătul celor condamnați, când se prăbușesc fără speranță în noaptea singurătății depline, noaptea neagră fără Cristos. Fie să ne atingă strigătul lor, așa cum l-a atins pe Mântuitorul nostru. Să vărsăm lacrimi de căință pentru aceia care stau în întuneric. Fie ca dincolo de scenele plăcute din Betleem, să vedem agonia zdrobitoare a Golgotei. Fie ca Dumnezeu să ne lumineze ca să-i cunoaștem voia cu privire la ceea ce trebuie să lăsăm în urmă și cu privire la responsabilitățile noastre. Dacă Dumnezeu ne-ar deschide ochii să vedem, cuvântul ˝SACRIFICIU˝ ar dispărea de pe buzele noastre. Am disprețui lucrurile care acum ne sunt dragi; dintr-o dată viețile noastre ar fi prea scurte, am disprețui distracțiile care ne fură timpul și am lupta împotriva dușmanului cu toate puterile, în numele lui Cristos.

Să ne ajute Dumnezeu să cântărim lucrurile după distanța uriașă care îi separă pe oamenii fără Dumnezeu, de semnificația Crăciunului și de Acela, care, deși bogat, s-a făcut sărac pentru noi, ca noi, prin sărăcia Lui, să ne îmbogățim. Doamne Dumnezeule, vorbește inimilor noastre și lasă-ne să cunoaștem voia Ta sfântă și bucuria de a-Ți împlini voia. Amin.˝

Fragment extras din cartea ˝Prin porțile splendorii˝ de Elisabeth Elliot

 

Ne pregătim de Crăciun. Oare cum? Sau doar atât: ˝Ne pregătim.˝ Fie ca Dumnezeu să…

 

 

Reclame
Comentarii
 1. mircea spune:

  frumos exemplu ai adus sandu!Fie ca in aceste sarbatori sa fiti o binecuvantare ,noi asemenea !salutari de la Barcelona !

 2. Pop Alexandru spune:

  Mulțumim frumos. Vă așteptăm și pe voi, toți 🙂 Poate la următorul Crăciun. Salutări la toți din partea noastră. Sărbători binecuvântate de Domnul.

 3. charvette spune:

  Daca Craciunul e pentru noi doar bucuria de a despacheta cadouri si nu de a ne aminti ziua cand lui Dumnezeu i s-a facut mila de omenire si in dreapta Lui judecata a trimis pe Fiul Lui Preaiubit pentru noi si mantuirea noastra,atunci …….sunem pierduti.
  Dumnezeu sa ne binecuvinteze pe toti cu Dragostea Lui Sfanta,zile de sarbatoare binecuvantate si multa ,multa pace in inima!
  Sabatori binecuvantate Sandu si Lore si pentru intreaga biserica din Periam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s