Vreme de har

Posted: 3 Ianuarie 2013 in Uncategorized

indexDa, știu că este o postare mai veche de-a mea, dar mă gândesc că, în contextul în care ne aflăm, la început de an, ar fi un prilej nimerit de-a ne gândi, de-a medita la harul lui Dumnezeu care îl are față de noi, și care dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință. Trăim într-adevăr (încă) o vreme de har. Apostolul Petru, privind în viitor, peste două milenii, scria Bisericii: ˝Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinței Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi și dorește ca niciunul să nu piară, ci toți să vină la pocăință.˝  (2 Petru 3:9)

Despre Alexandru Macedon se spune că, înainte de a cuceri o nouă cetate, obișnuia să ia o făclie, s-o aprindă și s-o împlânte în pământ, în fața porților cetății, după care, printr-un crainic anunța: ˝Atenție! Atâta timp cât făclia aceasta va arde, orice persoană care vrea să-și salveze viața, vine afară și se predă, îl voi face soldatul meu. Pe onoarea mea de rege, vă jur că nu veți păți nimic, ci veți deveni soldații marelui Macedon. Dar dacă veți aștepta până se va consuma făclia, vă promit că am să vă omor pe toți și nu am să las pe nimeni să scape.˝ Împăratul lăsa făclia să ardă și aștepta.

Presupunând că este adevărat ce spun istoricii despre Alexandru și despre acest mod de a cuceri o cetate închisă, înțelegem că el era un om dispus să dea o șansă dușmanilor, înainte de a-i nimici. Alegerea era în mâinile lor. Făcând o paralelă la Dumnezeu, Împăratul Universului, oare El nu acționează într-un fel asemănător, cu noi? Ba mai mult de-atât, El nu așteaptă doar câteva ore (până se stinge o făclie), ci uneori așteaptă o viață întreagă de om, pentru ca eu și tu să-I auzim glasul și să ne predăm viața in mâna Lui. În Epistola către Evrei, autorul ne îndeamnă:…..˝Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile ca în ziua răzvrătirii.˝ C.3:15. Orice om are parte în viața lui de ˝O ZI A CERCETĂRII˝, de o vreme de har, în care făclia mai arde, securea încă nu a fost înfiptă la rădăcina pomului, iar GRĂDINARUL insistă: ˝….mai lasă-l și anul acesta…..poate… va aduce rod.˝ Dragul meu prieten, dacă încă nu te-ai împăcat cu Dumnezeu, dacă I-ai ignorat chemarea, dacă L-ai amânat pentru mai târziu, dacă ți-ai împietrit inima față de El; să ști că El nu te-a uitat, făclia mai arde și brațele Lui sunt încă larg deschise să te primească ca pe un fiu pierdut. Profită de bunătatea Lui și vino, până mai este har! Împăratul Solomon îți adresează câteva cuvinte, cuvinte care ți-ar putea schimba pentru totdeauna mersul vieții și în final, veșnicia:

˝Dar adu-ți aminte de Făcătorul tău în zilele tinereții tale, până nu vin zilele cele rele și până nu se apropie anii când vei zice: Nu găsesc nicio plăcere în ei;….Eclesiastul 12:1-8˝.

Fie ca anul 2013 să fie pentru tine UN AN AL CERCETĂRII!

Anunțuri
Comentarii
 1. Val spune:

  Ce frumos…si…. adevarat!

 2. Pop Alexandru spune:

  Da, avem un Dumnezeu al harului, și asta ne dă mereu forța de a trăi pentru El.

 3. Val spune:

  Ma intreb cat de usor era sa accepti oferta! Ma gandesc ca cei care refuzau sa iese, iar fi impiedicat si pe cei care vroiau pt ca erau considerati tradatori, etc…

  • alexpop7620 spune:

   Tocmai asta-i paradoxul si in ziua de azi. Dumnezeu ne ofera salvarea in dar; oferta mantuirii ne este data prin meritul Domnul Isus Cristos. Suntem chemati sa venim afara, la El! Cati vin insa? Si ce motive invoca oamenii? 1) „Noi suntem de doua mii de ani ortodocsi; inca de pe vremea lui Decebal.”
   2) „Ti-ai vandut credinta stramoseasca, ti-ai vandut sufletul sectantilor.”
   3) „Te-ai lepadat de sfanta cruce, de sfintele moaste si de sfanta traditie, etc”
   Unora le este frica, altora rusine iar unii raman impietriti, si in toate acestea, diavolul are de castigat. Am trecut pe aici, foarte devreme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s