Noi vă aducem o ˝veste bună˝, dar…să știți că costă

Posted: 10 ianuarie 2013 in Uncategorized

Acuma, că deja au trecut zece zile din noul an, am reușit să fac cât de cât un bilanț (neoficial) al ultimelor sărbători. Nu știu cum să le zic. De iarnă? De naștere-a Domnului? Ale Moșului? Pentru unii sunt și de-un fel și de altul, pentru unii doar…, iar pentru alții n-au nicio însemnătate: ˝Lasă frate, nu știm noi când s-a născut Domnul Isus!˝ Corect, însă nu mă amestec în asta;  altceva vreau să zic. Am observat că aceste Sărbători ne-au revelat trei categorii de oameni.

Prima categorie sunt ˝perdanții˝. Sunt cei care doar au pierdut. Unii și-au pierdut  banii, timpul și sănătatea încercând să se distreze din plin, să se îmbuibeze cu de toate, sfârșind tragic la spitalul de urgențe, intoxicați. Pentru aceștia, citez cuvintele lui Ioan Gură de Aur: Aşadar, după ce-şi îmbuibează pântecele şi îşi îngraşă trupul, pleacă din viaţa aceasta, nereuşind altceva decât să-şi pregătească trupul pentru un ospăţ mai bogat al viermilor.˝

Apoi, tot din categoria perdanților, sunt și cei care au reușit să-și piardă timpul și banii (bănuțul de colectă) prin biserici. Se credeau bine, dar se înșelau. În timp ce alții erau împlicați în închinare, ei navigau departe: ˝petrecerile de după…programul plictisitor, showurile de la tv. (vai ce comic o să fie în seara asta!), chefuri, mese copioase, o doză de gagicăreală, etc.˝

A doua categorie sunt cei cu-adevărat câștigați. Nu contează dacă n-au pom împodobit, zăpadă, sarmale, cârnați sau Moșul spânzurat pe geam, pentru ei aceste zile sunt momente deosebite pe care pot să le fructifice în închinare, în laudă și adorare la adresa Celui care S-a întrupat, în urmă cu două milenii, pentru noi, păcătoșii.

În fine, am reușit să mai identific încă o altă categorie, și-anume aceea a ˝câștigaților perdanți.˝  Există așa ceva? Da, există! Am să vă dau un exemplu real. Grupul de tineri al unei biserici evanghelice a plecat la colindat. Au plecat să ducă ˝vestea bună˝, numai că…pe bani!!! În timp ce unii din bătrânii bisericii lor (nevoiți să stea acasă din pricina bolii și a bătrâneții) pregăteau paharele de suc și prăjiturelele, în speranța (până la urmă neîmplinită) că vor fi colindați de cei tineri, aceștia urau de zor prin casele bogătașilor satului; duceau o veste, silențioasă: ˝Avem nevoie de bani! Știți, plasmă pe perete-cam scumpă, renovări diverse, etc; toate costă.˝  Și au câștigat mult, la prima vedere, cam 30 milioane de lei vechi. Nu știu care-i diferența între lei sau arginți, dar știu că cu atâta a fost vândut Domnul: cu 30…atunci și poate acum. Lui Iuda nu i s-a mai dat șansa să se bucure de ei; alții au însă ˝harul˝ de a-și împodobi bisericile cu plasme, microfoane noi și alte cele; toate însă cu un preț: ˝Cu prețul Celui ce S-a dat pentru noi în mod gratuit.˝

Poate sunt cam dur, dar de multe ori prețul biletului spre Iad costă doar 30 de…; cu atât și l-a cumpărat Iscarioteanul, și mulți alții, de-a lungul timpului.

Reclame
Comentarii
 1. Val spune:

  lol 🙂 desi nu e de ras

  • alexpop7620 spune:

   Da, chiar deloc. Dar, din pacate, nu-i altceva decat o trista realitate. Nu am scris nimic in sens peiorativ. Cunosc situatia si persoanele la care fac referire si, sincer, imi pare rau; nu se intampla prima oara, au regidivat.

 2. daca costa nu mai e buna ,e veste scumpa!pastorii din campia Betleemului ne raman ca si exemplu demn de urmat !

 3. alexpop7620 spune:

  Jertfele adevarate intotdeauna costa, dar pe cel care le aduce, si nu invers. Vestea buna a nasterii Domnului Isus nu se vinde pe bani. De fapt se poate vinde, dar ma intreb care este relatia dintre cei care o vand, si Cel pe care Il vand?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s