Adevaratul Doctor, si adevaratul tratament

Posted: 15 Ianuarie 2013 in Uncategorized

Saptamana trecuta am insotit pe cineva la spital. Stand in hol si asteptand, mi-a izbit privirea un citat, scris cu litere mari pe geamul unui chiosc.  Erau cuvintele lui Voltaire:  „Doctorii sunt oameni care prescriu medicamente despre care cunosc putin, pentru boli despre care cunosc și mai puțin, la fiinte umane despre care nu cunosc nimic.”
Ma gandesc cata dreptate avea. Atunci cand suntem bolnavi, alergam la doctori, farmacisti, si altii. Ne agatam de orice fir de speranta, chiar daca stim ca de multe ori si doctorii si medicamentele nu vor fi in stare sa ne rezolve problema, nu ne dam batuti. Si o astfel de atitudine este absolut normala, chiar si din perspectiva lui Dumnezeu. Suntem gata sa dam tot pentru a ne vindeca de o boala incurabila, unii (inselati de diavolul) isi dau toata averea vrajitorilor pentru a-i scapa de vraji, a le reda fericirea…de altadata, a scoate argintul viu, etc. Psihologii si psihiatrii fac bani grei de pe urma oamenilor disperati, depresati, bolnavi mintali. Ziarele sunt pline de reclame care iti promit vindecarea si eliberarea, si oamenii cred, suna si cheltuie…tot, in speranta ca poate, poate…
Stand acolo, „gura-casca”, in fata citatului amintit mai sus, mi-au venit, involuntar, in minte cuvintele Mantuitorului: „Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, si Eu va voi da odihna.” (Matei 11:28)
Oare  cati oameni mai sunt dispusi sa asculte  acest mesaj, aceasta chemare? Oare cati oameni mai constientizeaza faptul ca sufletele lor obosite au nevoie de odihna? Cati sunt dispusi sa cheltuie din timpul lor, energia lor, resursele lor (nu neaparat cele financiare) pentru a intra in posesia acestei „odihne?”
Conditia pe care Domnul o pune, este SA VII LA EL! Ori oamenii tocmai de asta fug si se ascund, intocmai ca Adam si Eva. Domnul Isus nu ne promite algocalmin si paracetamol (astea ni le dau farmacistii), ci, El este dispus sa ne ofere ceea ce nimeni nu poate oferi. Adevarata odihna incepe atunci cand devii un rob al Lui; si adevarata fericire, atunci cand renunti la asta pe care ti-o ofera lumea. Cineva spunea: „Fa-ma Doamne rob, si-atunci voi fi cu-adevarat liber!”

Anunțuri
Comentarii
  1. Val spune:

    a crede in Dumnezeu pt sprijin financiar, etc se mai gaseste; pt vindecare e aproape o arta pierduta, din pacate

  2. alexpop7620 spune:

    Probabil asa se explica consumul abuziv de medicamente, in special antibiotice. Nu stiu cum se practica in USA, dar in Romania oamenii abuzeaza de orice fel de medicament, „preventiv”, zic unii, pana nu-i tarziu. Daca ar fi asa si din punct de vedere spiritual, daca am fi preventivi cu sufletele noastre, atunci cred ca Dumnezeu ar fi foarte solicitat de rugaciunile noastre. In multe biserici a disparut chiar si practica de a trimite bilete cu cereri de rugaciuni speciale pentru anumite persoane in nevoi acute; se mai practica rugaciuni generale pentru bolnavi; ca doar…stie Domnul. Da, stie Domnul. El le stie pe toate, stie si ca din comoditate nu mai facem asa ceva, si uneori, de rusine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s