Ascultați, voi, cei…(aproape) creștini!

Posted: 3 Martie 2013 in Uncategorized

˝Cerul ține socoteala tuturor faptelor oamenilor, și a gândurilor, și a sentimentelor pe baza cărora acționează. Milioane de oameni, despre care lumea nu știe nimic, au trăit și au murit, dar viețile lor, faptele lor, gândurile și sentimentele lor încă sunt scrise acolo unde memoria nu se pierde. Nicio ființă umană n-a respirat vreodată în atmosfera pământului a cărei viață să nu fie descrisă în detaliu în ˝CĂRȚILE ETERNITĂȚII˝. O, omule! O, femeie! Oricine ai fi tu, biografia ta este scrisă; o mână neobosită a scris fiecare amănunt, toate secretele. Nu există vreun gând greșit, o faptă rea, un eveniment nedrept în toată viața ta, o afacere meschină, o vorbire murdară sau un sentiment josnic de care te-ai bucurat în inima ta, care să nu fie scris acolo cu claritate, așa cum este cu adevărat, fiind înregistrat în dosarul tău și care va fi adus la lumină, pentru judecata finală. Dacă nu e curat, șterge-l!, prin credința în sângele lui Cristos, înainte ca viața ta să se termine. Gândește-te, tu, cel care nu te temi de Dumnezeu și care calci în picioare legile Lui, cum vei sta drept în ziua când se vor deschide Cărțile?

Ascultați, voi, necredincioșilor, voi, cei nesinceri, voi întinaților, voi, bărbați și femei vulgare, voi sclavi ai poftelor; voi, cei care batjocoriți adevărul lui Dumnezeu! Cum puteți scăpa de pedeapsa iadului? Voi, oameni de afaceri, ale căror suflete sunt absorbite de scopul de a se căpătui; voi, oameni bogați, care nu s-au îmbogățit față de Dumnezeu; voi, călători prin viață, lipsiți de rugăciune, fără relații cu biserica, fără preocupare pentru sufletele voastre nemuritoare, auziți: Iadul s-a lărgit și și-a deschis gura fără măsură, ca să coboare acolo gloria, abundența, măreția și bucuria voastră. Ascultați, voi, cei aproape creștini, care tărăgănați la ușa Împărăției de atâția ani, privind peste porți, dar niciodată suficient de gata pentru a intra; având intenții, dar fără a le aplica, deseori dorind, dar încă amânând, sperând, dar fără drept la speranță. Apelul vi se adresează vouă: ˝Cum veți scăpa, dacă stați nepăsători față de o mântuire așa de mare?˝ (Evrei 2:3)

Și voi, care vă numiți creștini, dar v-ați uitat legământul! Sunteți ca nevasta lui Lot. ați pășit afară din locul păcatului și al morții, dar la jumătatea drumului ați început să vă îndoiți, și ați început să vă uitați înapoi. Voi sunteți un Iuda botezat! Voi, prin poftă și cuvinte simulate, faceți comerț cu harul lui Dumnezeu. Nu vedeți că judecata întârzie, însă condamnarea voastră nu a ațipit. Și dacă cineva este uituc sau indiferent față de aceste subiecte mari, adormit în mijlocul valurilor distrugătoare ale răsplătirii care vine, atunci mesajul este chiar pentru voi.

Ce înseamnă asta, adormitule? Trezește-te! Strigă după Dumnezeul tău! Poate Domnul își aduce aminte de tine, ca să nu pieri. Fiindcă, dacă cineva nu a fost găsit scris în Cartea Vieții, a fost înghițit.˝  Joseph Augustus Seiss -teolog american (1823-1904)

Grozave cuvinte, șocante avertizări, și dacă nu ar fi și pentru mine, aș avea ceva de comentat, dar așa…no comment! Doamne, ajută-ne să ne sfințim! Sfințenia nu este contagioasă, ci trebuie să umblăm după ea, să lucrăm pentru ea, și să trăim în ea, acuma cât încă nu este prea târziu.

 

Comentarii
  1. andreea4jesus spune:

    Vai mie! Cata dreptate are! Domnul sa aiba mila de mine si de noi toti!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s