Despre predicarea Cuvantului

Posted: 4 Aprilie 2013 in Uncategorized

1Te rog fierbinte, înaintea lui Dumnezeu şi înaintea lui Hristos Isus, care are să judece viii şi morţii, şi pentru arătarea şi Împărăţia Sa: 2propovăduieşte Cuvântul, stăruie asupra lui la timp şi ne la timp, mustră, ceartă, îndeamnă cu toată blândeţea şi învăţătura. 3Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă; ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute, şi îşi vor da învăţători după poftele lor. 4Îşi vor întoarce urechea de la adevăr, şi se vor îndrepta spre istorisiri închipuite. 5Dar tu fii treaz în toate lucrurile, rabdă suferinţele, fă lucrul unui evanghelist, şi împlineşte-ţi bine slujba. (2Timotei 4:1-5)

„Trebuie sa fim gata sa ne alaturam Domnului in acest scandal (al Evangheliei), propovaduindu-L pe Cristos crucificat in asa fel, incat sa-L inaltam pe Dumnezeul Atotputernic si sa-i smerim pe oameni, astfel incat dispretuindu-se pe ei insisi, sa invete sa respecte Evanghelia si sa fie salvati. Cel mai rau lucru care i se poate intampla unui predicator, si cel mai rau lucru care i se poate intampla unei biserici, este sa devina civilizati si respectabili, caci in acestea nu este nicio putere. Suntem straini si calatori, suntem niste ciudati, suntem din alta parte, casa noastra nu e aici, pentru ca avem un oras al carui arhitect si ziditor e Dumnezeu.” (Paul Washer)

„Daca este o persoana in lume de care sa imi fie mila, este acea care nu are niciun fel de dragoste pentru munca sa. Ce corvoada! Mi-am iubit lucrarea cu o dragoste pasionala si mistuitoare. Mai degraba as predica decat sa fac orice altceva in aceasta lume. Nu am pierdut nicio ocazie de a predica. Mai degraba as predica decat sa mananc seara, sa merg in vacanta sau sa fac orice altceva ar oferi lumea. Mai degraba as plati ca sa predic decat sa fiu platit sa nu predic. Are pretul ei, in ceea ce priveste agonia sudorii si a lacrimilor, si nicio chemare nu are asemenea bucurii sau zdrobiri de inima. Dar este o chemare pe care un arhanghel o poate invidia, si iI multumesc lui Dumnezeu ca m-a chemat in aceasta lucrare. Este un privilegiu slavit sa impartasesti truda si vinul lui Dumnezeu. Imi doresc sa fi fost un lucrator mai bun, dar nu este nimic altceva in lumea lui Dumnezeu care sa vreau sa fiu.” (Samuel Chadwick)

Tot Chadwick, le spunea studentilor sai (de la colegiul Cliff din Anglia), atunci cand ii trimitea la sfarsitul saptamanii sa predice prin biserici: „Duceti-va! Si fie ca diavolul sa mearga cu voi. Fiindca daca diavolul nu merge cu voi si nu vi se opune, atunci nu se merita sa fiti trimisi.”

Parerea mea, nu a unui predicator consacrat, este ca chemarea la predicare este una dintre cele mai nobile chemari ale Domnului pentru noi, credinciosii lui. Predicarea este modul cel mai direct prin care Îl putem prezenta pe Dumnezeu oamenilor. Cantam, impartim literatura crestina, facem fapte bune, et c., dar nimic nu poate egala predicarea Cuvantului. Totodata, aici suntem si cei mai delasatori, cei mai lasi si avand deseori un sentiment de rusine si indoiala. Ne inchidem in noi si preferam sa discutam orice altceva, numai despre Cristos nu. 

Apostolul Pavel (din p.m.d.v. cel mai mare predicator din istoria Creștinismului), lamureste necesitatea propovaduirii, atunci cand scrie credinciosilor din Roma: „Fiindca oricine va chema Numele Domnului, va fi mantuit. Dar cum vor chema pe Acela in care n-au crezut? Si cum vor crede in Acela despre care n-au auzit? Si cum vor auzi despre El fara PROPOVADUITOR?” (Romani 10:13-14

Capacitatea de-a comunica prin cuvinte este un dar din partea Artizanului. Unele statistici spun ca un om , in mod obisnuit, rosteste pe zi in jur de 25 de mii de cuvinte. Oare cate din ele cu rost, si cate fara rost? Prin cate Il predicam pe Cristos, si cate le folosim pentru a spune bancuri, a povesti filme celor fara televizor, a barfi,  et c, constienti ca vom da socoteala intr-o zi pentru fiecare cuvant rostit?

Porunca  Domnului mai are valabilitate si la inceput de mileniu trei, pentru noi: „Propovaduiti Evanghlia la orice faptura!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s