Urmăriți pacea…și sfințirea

Posted: 12 mai 2013 in Uncategorized

˝Urmăriți pacea cu toții și sfințirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul.˝ (Evrei 12:14)
Am cunoscut în urmă cu mulți ani un frate bătrân, un credincios sincer, dar pe care nu l-am înțeles niciodată, și nici acuma, când îmi aduc aminte de afirmația lui, nu-l înțeleg. Spunea mereu, în predică sau în particular: ˝Eu m-am pocăit odată pentru totdeauna!˝
Pocăința și sfințenia sunt legate între ele, fără posibilitatea de a le separa, de fapt nu există una fără cealaltă.
Se întâmplă, uneori, că cei care predică insistent despre pocăință și sfințenie să fie etichetați ca fanatici, înguști, intoleranți, et c. Acesta este și cazul unuia care întreaga viață a predicat sfințenia, și-anume Leonard Ravenhill. Citind recent în biografia lui, am aflat că deseori predicile lui au stârnit împotrivire din partea unor biserici, în general, și a unor creștini, în particular. Citez:
˝Predicile lui Ravenhill despre sfințenie erau uneori prea dure pentru unele biserici și pentru unii creștini practicanți. După ce Leonard a plecat dintr-o biserică unde predicase, unii membrii de acolo s-au plâns că a predicat prea mult despre sfințenie. Răspunsul lui a fost: ˝Ultimul cuvânt despre subiectul acesta este al Domnului: …și sfințirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul. (Evrei 12:14) Alternativa pentru sfințire nu este, deci, așa de dulce! Iadul va fi un loc dezgustător plin cu mincinoși, hoți, prostituate ucigași, et c. În fiecare zi mă voi hotărâ pentru sfințenie, nu pentru iad. Iadul este canalul colector final al secolelor, ce nu mai are nicio ieșire.˝ (Citat din cartea ÎN LUMINA ETERNITĂȚII, pag. 380.)
Sfințenia și pocăința sunt un mod de viață pentru un credincios, și nu ceva ceva s-a întâmplat cândva, undeva; un eveniment de care ne aducem aminte cu drag, ci ceva ce se petrece în fiecare zi în viețile noastre.
Domnul să ne ajute la lucrul acesta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s