Unde voi fugi departe de fața Ta?

Posted: 26 mai 2013 in Uncategorized

Scriu aceste rânduri gândindu-mă la vorbele renumitului astro-fizician englez Stephen Hawking, care spunea în urmă cu câteva săptămâni că dacă oamenii de știință și liderii lumii nu se vor mișca destul de repede în a coloniza spațiul extraterestru, omenirea este condamnată, în următoare sute de ani, la dispariție. Planeta Pământ se apropie de finalul ˝călătoriei ei˝ în Univers. Ca om de știință ateu, Hawking nu este singurul care susține această ipoteză, ci sunt tot mai cei din comunitatea oamenilor de știință atei care strigă în gura mare: ˝părăsiți Terra!˝
Dar eu întreb: Unde? În ce direcție este drumul bun? Ei vor să ajungă în cer, dar nu în oricare, ci în unul în care să nu fie nici urmă de Dumnezeu- în care de fapt nu cred.
Psalmistul David, cânta în urmă cu trei milenii: ˝Unde mă voi duce departe de Duhul Tău și unde voi fugi departe de fața Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu ești acolo…˝ (Ps. 139:7-8a)
Citeam recent, că la mijlocul secolului trecut (20), SUA au cheltuit aproximativ 50 de miliarde de dolari pentru a ajunge pe Lună. Au ajuns (poate), și ce au dovedit cu asta? 50 de miliarde de dolari este un preț imens pentru a te convinge doar că Biblia are dreptate: că pământul este rotund (o știa Isaia, acum aproape trei mii de ani), și că plutește în Spațiu (Iov știa deja demult că pământul stă ˝agățat de nimic˝). Apoi, au mai descoperit că de fapt, dincolo de atmosferă, nu este viață, nu se poate trăi. Au rămas dezamăgiți și de faptul că nu i-au găsit acasă pe ˝vecinii noștri˝, acele ființe cu chipuri hidoase, deformate, extrase din caricaturi, pe care și le-au imaginat scenariștii lui ˝STAR TREK˝ și ˝STAR WARS˝.
În Univers există viață, dar nu așa cum ne-o imaginăm noi, ci acolo este adevărata viață. Miliardele de ființe cerești, pe care noi le numim îngeri, sau Dumnezeu însuși, pe care miliardele de galaxii nu-L ˝pot cuprinde˝, acolo tronează.
Interesant este faptul că după mai bine de 60 de ani de cercetări spațiale, omenirea încă nu s-a lecuit. Încă se mai caută ˝lumi˝ unde s-ar putea locui. Lumi unde am putea trăi mai liniștiți decât aici; acolo unde am putea-o lua de la capăt, sper eu, învățând din greșelile trecutului :), într-un cuvânt: o lume perfectă. Și dacă s-ar întâmpla, prin minune, ca undeva, acolo până unde distanța în kilometri nu se poate măsura, să găsească locul potrivit pentru a construi blocuri, pe lângă care Burj Dubai să pară un castel de nisip, o planetă pe care apa să nu conțină nitriți, și în care să nu fie nevoie de pesticide pentru a produce hrană cel puțin la fel de multă ca pe ˝vechea planetă blestemată˝, oare ce ar fi? Nimic, absolut nimic!
Obadia 4: ˝Dar, chiar dacă ai locui tot atât de sus ca vulturul, chiar dacă ți-ai așeza cuibul între stele, tot te voi arunca jos și de acolo, zice Domnul.˝ edomiților, și totodată la fel de bine se potrivește unei lumi corupte, unei Sodome globale, care caută cu orice preț să trăiască fără de Dumnezeu, dar slujind totodată altor mii de dumnezei de toate soiurile.
Aceasta este lumea în care trăim, și nu cred că voi prinde vremea când ea va coloniza Spațiul, dar voi avea harul de a vedea o lume nouă, acolo sus de tot, printre stelele lui Dumnezeu, o lume unde vor locui, pentru eternitate, toți acei care L-au iubit pe Artizanul. Domnul să ne ajute!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s