Dragostea – prin ochii unui puritan: Jonathan Edwards

Posted: 30 Mai 2013 in Uncategorized

˝Din iubire izvorăște ura față de lucrurile contrare celor pe care le iubim, sau față de cele care se opun și se împotrivesc lucrurilor care ne fac plăcere; iar din diferitele manifestări ale iubirii și ale urii, potrivit cu circumstanțele în care se găsesc obiectele acestor emoții, dacă sunt prezente sau absente, sigure sau nesigure, probabile sau improbabile, iau naștere toate celelalte emoții, ale dorinței, speranței, temerii, bucuriei, durerii, recunoștinței, mâniei, et c. Dintr-o dragoste puternică, fierbinte și plină de zel pentru Dumnezeu se vor naște cu necesitate alte emoții religioase; din ea vor izvorî ura intensă și scârba față de păcat, teama de păcătuire, groaza ca nu cumva să fii neplăcut lui Dumnezeu, recunoștința față de Dumnezeu pentru bunătatea Lui, bucuria și desfătarea în Dumnezeu în momentele în care Dumnezeu este prezent, și durerea atunci când El este absent; o nădejde plină de bucurie în așteptarea unei împărtășiri viitoare din Dumnezeu, cât și zelul fierbinte pentru slava lui Dumnezeu. În același fel, dintr-o dragoste fierbinte față de oameni vor lua naștere toate celelalte emoții virtuoase în raport cu semenii.˝ JONATHAN EDWARDS – Emoțiile religioase

Adevărata dragoste este din Dumnezeu. Interesant de observat, doar în acest scurt fragment, de câte ori autorul folosește cuvântul DUMNEZEU, în legătură strânsă cu dragostea! Ce a mai rămas în zilele noastre din dragostea adevărată, așa cum ne-o prezintă Scriptura, așa cum a predicat-o Domnul Isus și apostolii, sau adevărata Biserică de-a lungul a două milenii?
Ieri, în Franța, doi bărbați gay s-au căsătorit (în premieră), chipurile din dragoste. Săptămâna trecută, la Festivalul de film de la Cannes, un film despre povestea de dragoste dintre două lesbiene, a câștigat ˝Palmierul de Aur˝. În nu știu care colț de lume, o mamă își aruncă copilul în țeava de canalizare, alta la tomberonul de gunoi; un adolescent de 15 ani din Austria își înjunghie cu cuțitul iubita de 16 ani, et c. Continuând așa, probabil că în curând, pedofilia, zoofilia, cât și alte forme de ˝filia˝ vor fi considerate o formă absolut normală de dragoste.
Dragostea oamenilor față de Dumnezeu este, probabil, la cel mai scăzut nivel din toate timpurile. Nu statisticile o spun, ci faptele. Dragostea maternă, nici că se poate mai jos; mult sub lumea necuvântătoarelor. Dragostea copiilor față de părinți, exact cum profețea Apostolul Pavel, iar dragostea ˝EROS˝, pervertită de-a binelea.
Și toate acestea, au o singură cauză: Încălcarea poruncii ˝SĂ-L IUBEȘTI PE DOMNUL DUMNEZEU DIN TOATĂ INIMA TA ȘI PE APROAPELE TĂU CA PE TINE ÎNSUȚI!˝ Omenirea a fost cântărită, și a fost găsită ușoară. Faliment total!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s