Diferiți până și în cele mai mici detalii

Posted: 2 iunie 2013 in Uncategorized

În urmă cu multe veacuri au trăit pe pământul acesta doi oameni, diferiți de toți ceilalți. Pașii i-au purtat pe amândoi aproape cam prin aceleași locuri. Amândoi aveau fața aspră și arsă de soarele dogoritor al Orientului, iar bărbile și portul lor îi dădea de gol că sunt semiți, urmașii patriarhului Avraam – evreul. Și totuși, diferiți unul de altul. Unul a murit pentru ca celălalt să fie liber, iar cel eliberat a întors sabia împotriva Eliberatorului său și a vrut să fie ca El; ba mai mult, să fie mai mare ca El, și după standardele lumești, a învins. Primul a cucerit lumea prin dragoste, celălalt cu sabia. Unul a zis: ˝iubește-ți dușmanul˝, celălalt: ˝ucide-l˝. Primul ne-a adus Cuvântul dătător de viață, pentru că El însuși era Cuvântul; cel de-al doilea însă, a fost instrumentul prin care diavolul și-a revelat învățătura aducătoare de groază și moarte. Învățătura primului este ca bărbatul să-și iubească nevasta ca pe sine însuși; iar cel de-al doilea, că aceasta (soția) trebuie bătută și disciplinată-chiar și cu o rangă de fier.
Unul ne-a îndemnat că cine are două haine (sau două pâini), să de-a și celui ce nu are niciuna. Celălalt a spus: ˝Cine are două pâini, să vândă una și să-și cumpere o narcisă. Pâinea este hrană pentru trup, narcisa însă, hrănește sufletul.˝ Narcisă, de la narcisism, asta vrea să spună ˝profetul˝. Unul ne vrea umili și smeriți; celălalt mândri și narcisiști.
Doi oameni. Unul trăiește iar celălalt este mort; Unul e Fiu de Dumnezeu, iar celălalt doar om. Primul ne-a adus o Credință; al doilea, a inventat o religie.
Nazarineanul și…˝bișnițarul˝.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s