(I)Relevanti

Posted: 11 iulie 2013 in Uncategorized

 

„Traim intr-o vreme in care credem ca pentru a fi relevanti culturii noastre, trebuie sā fim ca si cultura noastrā. Trāim într- o vreme în care credem cā pentru ca Evanghelia sā fie relevantā, trebuie cumva sā o adaptām la culturā si nimic de pe fata pāmântului sau din adâncul iadului nu poate fi mai aproape de adevār. Suntem relevanti nu pentru cā suntem ca si cultura noastrā, ci suntem relevanti pentru cā suntem absolut diferiti. Si evanghelia noastrā are putere nu pentru cā este acceptabilā oamenilor lumesti ci evanghelia noastrā are putere pentru cā este un scandal pentru oameni.”  Trebuie sā fim gata sā ne alāturām Domnului in acest scandal, propovāduindu-L pe Cristos crucuficat in asa fel, incât sā-L ināltām pe Dumnezeul Atotputernic si sā-i smerim pe oameni, astfel incât dispretuindu-se pe ei însisi sā învete sā respecte Evanghelia si sā fie salvati. 
Cel mai rāu lucru care i se poate întâmpla unui predicator si cel mai rāu lucru care i se poate intâmpla unei biserici, este sā devinā civilizati si respectabili. Cāci în astea nu e nicio putere. Suntem strāini si cālātori, suntem niste ciudati, suntem din altā parte, casa noastrā nu e aici, nu ne potrivim aici, pentru cā avem un oras al cārui arhitect si ziditor e Dumnezeu.
 
Unul din motivele pentru care oamenii tânjesc prea putin dupā Cristos, este faptul cā îsi vād prea putin starea deplorabilā, si ei vād prea putinā oroare în propria stare deplorabilā, pentru cā nu realizeazā cât sunt de pācātosi, si nu stiu cât sunt de pācātosi pentru cā noi nu le spunem. Pentru cā am inventat noi mijloace de evanghelizare, care sā ne protejeze de scandal si sā ne creeze o reputatie bunā.”   Paul Washer 
Reclame
Comentarii
  1. Val spune:

    Cand lumea e bisericoasa si Biserica e lumeasca diferentele aproape ca dispar.

  2. alexpop7620 spune:

    In unele locuri diferentele au disparut deja. Pe ici pe colo s-a creat ”o sfanta traditie de rit penti, bapti, etc”, pe care o tinem cu sfintenie in detrimentul ”adevaratei traditii” aduse de Domnul Isus, si promovata de apostoli. De multe ori strecuram tantarul si inghitim camila. Mi s-a dat sa vad asta, deslusit, in ultimele saptamani.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s