Pretuiti viata…

Posted: 16 Iulie 2013 in Uncategorized

”Prin pacatul sau, omul se poate distruge, ceea ce inseamna ca distruge ceea ce se aseamana cel mai mult cu Dumnezeu pe pamant. Aceasta este cea mai mare tragedie a omului si cea mai cumplita durere a lui Dumnezeu.”

                                                                    A.W. Tozer
 

Omul contemporan traieste doar pentru ziua de azi dar se ingrijoreaza pentru ziua de maine. Face, deodata, doua greseli capitale, greseli pe care ne-a avertizat Domnul Isus sa nu le facem niciodata. 

A trai doar pentru ziua de azi inseamna a te folosi, chiar in abuz, de tot ceea ce ti se ofera pe moment. Chiar astazi, mii de oameni de pe intreg pamantul vor inchide ochii pentru ultima data, si isi vor da ultima suflare rapusi de o boala incurabila, in urma consumului (abuziv) de tigari, alcool, droguri & co. Altii (sau altele) si-au jertfit viata si sanatatea pe altarul prostitutiei, rapusi acum, fiind, de o boala cu transmitere sexuala, boala in fata careia doctorii si farmacistii sunt neputinciosi si se recunosc depasiti de situatie. 
Multi isi iau chiar acum viata. Unii o fac din cauza mustrarilor de constiinta pentru anumite fapte din trecutul mai indepartat sau mai apropiat; altii nu pot depasi o situatie dificila din viata sau familie, si decid ca in modul acesta vor trece mai usor peste responsabilitati, iar cei mai multi (probabil) isi iau viata din cauza nesigurantei pe care (nu) le-o ofera ziua de maine. 
In toate cazurile pe care le-am listat mai sus, este vorba de un singur lucru: ”sinucidere”; activa sau pasiva, este la urma urmei acelasi lucru. 
Nu am o statistica anume a ”starurilor” acestei lumi care au murit, in multe cazuri, ”inainte de vreme” (dupa standardele umane), dar in cele mai multe cazuri, moartea nu a survenit intr-un mod natural, ci mai degraba fortat. De la M.Monroe la  Elvis Presley, si de la M. Jackson pana la W.Huston, niciunul (ca sa-i folosesc pe cei mai faimosi) nu au avut parte de o moarte normala, ci au murit asa cum au trait. Chiar azi citeam o stire conform careia un actor canadian, tanar, care a avut o viata tumultoasa si posedata de patima drogurilor si alcoolului, a fost gasit mort intr-o camera de hotel. 
La urma urmei, fie ca iti iei tu viata, sau ii permiti diavolului sa ti-o ia, este acelasi lucru: ”SINUCIDERE!!!”
Un criminal care a luat, voluntar, viata unei alte persoane, este considerata o fiinta de o rautate iesita din comun – si asa si este, insa un om care isi ia propria viata, nu stiu unde se poate incadra. 
   Viata este un dar al lui Dumnezeu pentru noi, si ea trebuie traita asa cum a planificat-o El. Este un timp al nasterii si un timp al mortii, dar in amandoua cazurile decide doar Dumnezeu. Noi nu decidem cand ne nastem, de aceea nu decidem nici cand murim. 
Adeptii ”mortii prin asistare” fac tot mai mare presiune pentru a fi legalizata  eutanasia (in unele tari au reusit), avortul, chiar si la perioade mai tarzii de sarcina, iar unul din planurile diabolice este de a legaliza avortul ”postnatal”, adica dupa ce copilul s-a nascut deja, daca esti nemultumit de sexul lui, defectele sau posibile handicapuri. 
Sa pretuim deci viata, este darul lui Dumnezeu, si intr-o zi vom raspunde de modul in care am trait-o. 
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s