Caldicei

Posted: 21 iulie 2013 in Uncategorized

Nu indoiala stintifica , nu ateismul, nu panteismul, nu agnosticismul s-ar putea sa stinga lumina Evangheliei in vremea noastra si in aceasta tara, ci prosperitatea insotita de mandrie, hedonism, egoism, somptuozitate, religiozitate si amagire.”  scria Frederic D. Huntington pe la 1890, in revista Forum. 

De atunci a trecut mult timp, vremurile (sau poate oamenii?!) s-au schimbat, iar Huntington ar mai adauga cate ceva la concluzia lui: ”Mediocritatea spirituala a Bisericii.” 

Este parerea mea, si pana sa fie confirmata, ramane doar la stadiul de ”parere personala”, insa de multe ori ajunge sa arunci o privire in jurul tau ca sa-ti dai seama ca, de fapt, cea mai mare parte a crestinismului (fie el si protestant) nu este altceva decat reflectarea starii unei biserici pe care Domnul Isus o mustra prin gura apostolului Ioan, in Apocalipsa 3:14-22, si-anume Laodicea.

Sloganul bisericii era: ”Sunt bogat, m-am imbogatit si nu duc lipsa de nimic.” 

Banii si bogatiile materiale ii orbeau ochii, si biserica nu isi mai putea vedea adevarata stare nenorocita in care se afla, in relatia ei cu Dumnezeu. Din cauza nevegherii, orice biserica in care banii si posesiunile materiale devin preocuparea prioritara, va ajunge in situatia celei din Laodicea.

Reclame
Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s