Procesul lui Isus (din nou)

Posted: 4 august 2013 in Uncategorized

Zilele trecute am citit in ziarul austriac ”Kleine Zeitung” un articol care m-a facut sa bufnesc in ras. Un articol scurt, care nu oferea prea multe informatii, dar cert este ca un judecator din Kenia vrea sa aduca pe rol, la Tribunalul International de la Haga, procesul lui Isus, care a avut loc in urma cu aproape doua milenii. Va da in judecata Israelul de atunci si Imperiul Roman. Pilat din Pont nu va fi trecut cu vederea, ci chemat (postmortem) in instanta. Judecatorul sustine ca la acea vreme s-au facut erori grave in procesul lui Isus.

Eu personal cred ca s-au facut erori foarte grave, si nu are rost sa le enumar acum, dar judecatorul Kenian trece cu vederea faptul ca judecarea, condamnarea, torturile si moartea Domnului Isus era profetita, in detaliu, cu sute de ani in urma (vezi Isaia 53). 

Daca nu s-ar fi procedat asa cum s-a facut pana la urma, daca Iuda nu L-ar fi vandut, daca Pilat sau Irod l-ar fi eliberat pe Domnul Isus, et c., unde ar fi fost implinirea planului lui Dumnezeu? Ori, Domnul Isus tocmai pentru asta a venit in lumea noastra, tocmai pentru acea zi in care avea sa moara pentru pacatele omenirii. Nu stiu daca judecatorul acesta este crestin sau nu, nu stiu motivul pentru care face acest lucru (poate o incercare de a deveni faimos), dar trece cu vederea faptul ca Dumnezeu nu are nevoie de aparatori. Noi nu putem face dreptate in dreptul Lui, mai ales cand El decide, in suveranitatea Lui, cum sa decurga lucrurile. Intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu, acest proces va fi reluat, si nu intr-un tribunal international ci in fata scaunului de judecat a lui Dumnezeu Insusi, in fata intregii lumi, si a ingerilor chiar. 

Pana atunci, noua ne ramane de facut un lucru: ”Stiind faptul ca Domnul Isus a fost condamnat si omorat pe nedrept, sa ducem mai departe Vestea Buna ca El a facut toate acestea pentru noi. Nu sa ne facem noi avocatii lui Isus, ci mesagerii lui. Asta doreste Dumnezeu de la noi. 

P.S. Nu sunt eu prea pesimist, dar ma tem ca nu va iesi nimic din toata tarasenia asta numita ”Procesul lui Isus”. 

Reclame
Comentarii
  1. imi pare mie ca ai zis cel mai bine ca noi nu putem face dreptate in dreptul LUI,noi suntem judecatori care cunoastem numai o parte din datele problemei,procesului,Doar El cunoaste toate intentiile . faptele si rezultatele!

    • alexpop7620 spune:

      Asa cum am scris, acesta era planul lui Dumnezeu si trebuia sa se implineasca pana in cele mai mici detalii. Cine crede altfel, si vrea sa „faca dreptate”, nu prea cunoaste Biblia, sau forteaza mana lui Dumnezeu, pentru a deveni cineva; sunt si astfel de oameni, si inca multi de tot.
      Salutari.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s