Ca un pom sădit lângă un izvor de apă

Posted: 20 Octombrie 2013 in Uncategorized

image

„Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori!…
El este ca un pom sădit lângă un izvor de apă, care își dă rodul la vremea lui și ale cărui frunze nu se veștejesc: tot ce începe, duce la bun sfârșit. (Psalmul 1: 1-4)

Nu știu ce fel de pom avea în minte psalmistul când scria aceste cuvinte, și nici nu contează, cert este că un om pe placul lui Dumnezeu este întotdeauna unul roditor, întocmai ca merii din poza de mai sus. Sunt pomii pe care îi îngrijesc de când pocnește mugurul și până…pocnește din nou :), la anu’.
Oriunde te-ai uita în jur, pādurea a ruginit si totul parcā grābeste venirea primilor fulgi de zāpadā, desi soarele încá refuzā sā creadā asta. Singurii pomi care îsi mai fluturā în adierea vântului de octombrie frunzele verzi sunt merii; sunt pomii care au fost „plini de rod”, si care asteaptā ca ultimele fructe sa ajungā la coacere si sā fie culese, înainte de a-si arunca podoaba bogatá în clorofil, jos. Si totusi, se vestejesc si pomii. Nu însā si omul plācut lui Dumnezeu.

Anunțuri
Comentarii
  1. ce incarcati sunt merii, rod bogat si frumos!

  2. alexpop7620 spune:

    Da, unii au fost prea plini iar altii prea goi. Asta e, nu-i tot timpul asa cum ne-am dori noi, dar este bine asa. Suntem multumitori. Salutári.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s