Sā vrei a muri, si totusi sā nu poti

Posted: 10 noiembrie 2013 in Uncategorized

De-a lungul existentei omenirii, una dintre dorintele, naturale, cu care se naste omul este aceea de a trāi. Mai bine sau mai rāu; mai bogat sau mai sārac, dar sā trāiesti. Sunt cazuri de oameni disperati, bolnavi în fazā terminalā, et c, care într-un moment de slābiciune si-ar dori sā scape de povara care-i apasā, fie si prin moarte, unii chiar materializándu-si dorinta nefireascā, luându-si viata.
 

În ultimul timp, în Vest, miscārile „Pro moarte asistatā ” (prin eutanasiere)  câstigā teren, din cauzā cā multi oameni trāiesc cu teamā în asteptarea zilei de mâine, a bolii, bātrânetii si neputintei, dar în general, oamenii doresc sā trāiascā.

Chiar si înaintasii nostri, si-au dat viata în rāzboaie nu din dorinta de a muri ci tocmai pentru ca urmasii lor sā trāiascā mai bine. La fel, un animal sālbatic, o pasāre, sau chiar si o râmā, nu vrea sā moarā, ci fuge atunci când simte cā viata îi este pusā în pericol.
Si totusi, Biblia spune cā va veni o vreme în istoria viitoare în care oamenii îsi vor dori cu-adevárat sā moarā, iar moartea va fugi de ei.

„15Împăraţii pământului, domnitorii, căpitanii oştilor, cei bogaţi şi cei puternici, toţi robii şi toţi oamenii slobozi s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor. 16Şi ziceau munţilor şi stâncilor: Cădeţi peste noi, şi ascundeţi-ne de Faţa Celui ce stă pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului; 17căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui, şi cine poate sta în picioare?” Apocalipsa 6:15-17

„6În acele zile, oamenii vor căuta moartea, şi n-o vor găsi; vor dori să moară, şi moartea va fugi de ei.” Apocalipsa 9:6

Refuzul Mortii de a-si îndeplini misiunea pentru care ea existā, de fapt, este momentul inaugurārii unei noi perioade, fārā precedent în istorie, si-anume revārsarea mâniei divine asupra unei lumi corupte, nelgiuite si care trāieste ca si cum Dumnezeu nu ar exista. Vine ziua socotelilor si multi dintre cei care vor trāi atunci îsi vor fi dorit ca sā fi avut o altfel de atitudine cu privire la avertismentele Scripturii, însā remuscārile nu vor mai avea niciun rost. Ferice de omul care Îl crede pe Dumnezeu pe cuvânt. Pentru el, a trāi este Cristos, iar a muri, un câstig.
Slāvit sa fie Domnul!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s