Doamne, dar de ce mie…toate astea?

Posted: 11 ianuarie 2014 in Uncategorized

Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le pun unii atunci când trec prin anumite probleme, în special tragedii. Este adevărat că noi nu înțelegem întotdeauna motivul și scopul pentru care trecem prin necazuri, boli, pierderi, et c.,și nici nu ar fi recomandat să speculăm pe tema asta, însă dacă credem că Dumnezeu are ultimul cuvânt în viețile noastre, atunci când trecem prin astfel de situații ar trebui să privim și cealaltă față a dragostei lui Dumnezeu pentru copiii Săi. Unele lovituri, eșecuri, falimente, boli, et c., s-ar putea să fie tocmai un mod de disciplinare pentru noi atunci când ne îndepărtăm de credință. Evrei 12:6-8 scrie: ¨6. Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste.”
7. Suferiti pedeapsa: Dumnezeu Se poarta cu voi ca si cu niste fii. Caci care este fiul pe care nu-l pedepseste tatal?
8. Dar, daca sunteti scutiti de pedeapsa, de care toti au parte, sunteti niste feciori din curvie, iar nu fii.¨

Poate nu în toate cazurile sau situațiile se întâmplă așa, dar Domnul va apela uneori la a administra disciplinarea în viețile copiilor săi.
Pe de altă parte, există și o alto formă de disciplină, ca să nu o numesc pedeapsă. Este responsabilitatea noastră de a plăti, să zicem, în unele cazuri, o ilegalitate, o fraudă, et c.
Un amic de-al meu (născut, crescut și botezat într-o biserică evanghelică) a fost arestat în Germania, în urmă cu două luni, pentru o faptă pe care a făcut-o în cursul anului trecut, în Serbia. Nu știu despre ce este vorba, și nici nu vrea nimeni, din familie, să se afle. Se pare că și el se simte la fel de nevinovat ca și cei 99% dintre întemnițații din lungul și latul pământului. Poate chiar este nevinovat și suferă degeaba, dar înainte de a ajunge într-o astfel de situație, ar fi bine să luăm seama la umbletele noastre și la cuvintele Scripturii. Au fost scrise chiar pentru noi, pentru binele nostru.
Cartea (Înțelepciunii) Proverbelor începe cam așa:˝Cap 1, v.20. Intelepciunea striga pe ulite, isi inalta glasul in piete:

21. striga unde e zarva mai mare; la porti, in cetate, isi spune cuvintele ei:

22. „Pana cand veti iubi prostia, prostilor? Pana cand le va placea batjocoritorilor batjocura si vor uri nebunii stiinta?

23. Intoarceti-va sa ascultati mustrarile mele! Iata, voi turna duhul meu peste voi, va voi face cunoscut cuvintele mele…

24. Fiindca eu chem si voi va impotriviti, fiindca imi intind mana si nimeni nu ia seama,

25. fiindca lepadati toate sfaturile mele si nu va plac mustrarile mele,

26. de aceea si eu voi rade cand veti fi in vreo nenorocire, imi voi bate joc de voi cand va va apuca groaza,

27. cand va va apuca groaza ca o furtuna si cand va va invalui nenorocirea ca un vartej, cand va da peste voi necazul si stramtorarea.

28. Atunci ma vor chema, si nu voi raspunde; ma vor cauta, si nu ma vor gasi.

29. Pentru ca au urat stiinta si n-au ales frica Domnului,

30. pentru ca n-au iubit sfaturile mele si au nesocotit toate mustrarile mele.

31. De aceea se vor hrani cu roada umbletelor lor si se vor satura cu sfaturile lor.

32. Caci impotrivirea prostilor ii ucide, si linistea nebunilor ii pierde;

33. dar cel ce m-asculta va locui fara grija, va trai linistit si fara sa se teama de vreun rau.˝

Este ușor, atunci când ești bine, să te bați cu pumnul în piept și să-ți scoți în evidență prostia, să umbli cum vrei tu, cu cine vrei și pe unde vrei tu, ignorând sfaturile celor ce-ți vor binele, și îndemnurile (ca cel de mai sus) Scripturii. Tipul cu pricina spunea într-o împrejurare: ˝Eu, în afaceri n-am Dumnezeu!˝
S-ar putea, însă afacerile din care Îl scoți pe El, s-ar prea putea să-ți devină ˝răufaceri˝; inteligența și spiritul de șmecher și descurcăreț să te părăsească la fracțiune de secundă, și tot ce îți va mai rămâne, să fie, poate, o celulă goală, urât mirositoare, singurătate, și întrebarea de la început: ˝Doamne, de ce mie…?˝
Hmm…! De ce? Pentru că ați iubit prostia, proștilor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s