Nu-ți irosi viața

Posted: 16 martie 2014 in Uncategorized

˝Ne irosim viețile cînd nu ne rugăm, nu gîndim, nu visăm, nu plănuim și nu lucrăm pentru a-L mări pe Dumnezeu în toate sferele de activitate ale vieții. Dumnezeu ne-a creat pentru aceasta: să ne trăim viețile într-un asemenea mod încît să-L arătăm pe El cît mai mult în măreția și în frumusețea și în valoarea infinită pe care le are cu adevărat. Pe cerul nocturn al acestei lumi, Dumnezeu apare pentru cei mai mulți oameni, dacă nu pentru toți, ca un punct, ca un vîrf de ac, dar mai mulți chiar nu-L zăresc deloc. El însă ne-a creat și ne-a chemat să-L arătăm așa cum este cu adevărat. Asta înseamnă să fim creați după chipul lui Dumnezeu. Suntem meniți să arătăm lumii cum este El în realitate.
Mulți oameni consideră că a trăi pentru a-L mări pe Dumnezeu nu este un act de iubire. Cînd oamenii aud că Dumnezeu i-a creat pentru slava Sa, ei nu se simt iubiți. Se simt folosiți. Este de înțeles, având în vedere felul complet distorsionat în care este percepută dragostea în lumea noastră. Pentru cei mai mulți oameni, a fi iubit înseamnă a fi scos în evidență, a fi lăudat. Aproape totul în cultura noastră vestică servește acestei distorsionări a dragostei. Ni se spune într-o mie de feluri că dragostea înseamnă să mărești respectul de sine al cuiva. Dragostea înseamnă să ajuți pe altul să se simtă mai bine față de el însuși. Dragostea înseamnă să dai cuiva o oglindă și să-l ajuți să-i placă ce vede în această oglindă.
Însă Biblia nu spune același lucru despre dragostea lui Dumnezeu. Dragostea înseamnă să faci ce este mai bine pentru celălalt. Nu este bine să transformi sinele în subiectul celei mai înalte afecțiuni. De fapt, aceasta este o deviere fatală. Noi am fost creați să-L privim și să-L gustăm pe Dumnezeu – și gustîndu-L, savurîndu-L, să fim satisfăcuți în mod desăvîrșit, și apoi să răspîndim în toată lumea mireasma Lui și valoarea prezenței Sale. A nu-L arăta oamenilor pe Dumnezeul atoatesatisfăcător înseamnă a nu-i iubi. Să-i facem să se simtă bine față de ei înșiși cînd ei au fost creați să se bucure de persoana lui Dumnezeu este ca și cînd ai duce pe cineva în munții Alpi, l-ai închide într-o cameră plină cu oglinzi și i-ai spune:˝Bucură-te de ceea ce este în jurul tău!˝
John Piper- Nu-ți irosi viața (pag.30)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s