Mândria…și prețul ei

Posted: 7 aprilie 2014 in Uncategorized

2 Samuel 24:1-24
Împăratul David dă poruncă generalului său Ioab să facă recensământul în Israel. La prima vedere nu era o idee rea în sine, însă David avea alte planuri. Vroia să știe câți soldați poate mobiliza în eventualitatea unui conflict armat. Vroia să aibă cu ce se mândri, în afară de cei treizeci de viteji cum nu mai avea nimeni. Ioab a priceput adevăratul motiv care stă în spatele ¨bunei intenții¨ a împăratului și a încercat să-l oprească, însă fără succes; ordinul se execută, nu se discută.
David, ajuns la bătrânețe, uitase că puterea nu stă în cei mulți și tari, ci în Dumnezeu. Uitase că un copil poate ucide un leu sau un urs. A uitat că strămoșul său Ghedeon, însoțit de o armată de trei sute de soldați, a anihilat o oștire formată din 120.000 de oameni viteji. Ioab a dus la îndeplinire ordinul. Nouă luni și trei săptămâni a ținut încordarea lui David până să afle rezultatul: 1.300.000 de oameni gata de luptă în orice moment.
Când a ajuns la culmea îngâmfării, respirația i s-a tăiat, inima i se spărgea în piept și înțelesese de ce a încercat Ioab să-l opească, dar era prea târziu. În scurt timp ciuma l-a lăsat fără 70.000 de oameni, și dacă nu ar fi intervenit Dumnezeu la timp, ar fi rămas singur, doar el și pensionarii din popor.
Păcatul acesta l-a smerit din nou pe David și prețul plătit a fost mare: 70.000 de vieți omenești, cincizeci de sicli de argint și un templu mai scump decât Catedrala Mântuirii Neamului.
Ești gata să plătești prețul mândriei?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s