De ce este creștinismul o religie diferită de toate celelalte

Posted: 10 Iulie 2014 in Uncategorized

În Evanghelia după Marcu, capitolul 16, versetul 15, ultimele cuvinte ale Mîntuitorului adresate ucenicile sună așa:˝Apoi le-a zis: Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură.˝
Categoric, toate marile religii ale lumii au același țel: să convertească lumea la adevărul pe care susțin că îl posedă. Dar nu toate reușesc acest lucru, excepție face creștinismul, o religie care poate fi numită pe drept ˝supranaturală˝. De ce a reușit creștinismul să cucerească lumea? Citez din cartea lui Tim Keller, Argument pentru Dumnezeu, la pagina 63:
˝Modelul expansiunii creștinismului diferă de acela al oricărei alte religii. Centrul și majoritatea populației islamice se află în continuare pe locul originii sale – Orientul Mijlociu. Ținuturile străvechi care au fost centrele demografice ale hinduismului, budismului și confucianismului au în continuare același statut. Prin contrast, creștinuismul, fiind dominat la început de evrei, și-a avut centrul la Ierusalim. Mai tîrziu, ajuns să fie dominat de greci, și-a avut centrul de influență în zona Mării Mediterane. Și mai tîrziu, credința a început să fie primită de către barbarii din nordul Europei și, astfel, creștinismul a ajuns să fie dominat de europenii occidentali și, mai apoi, de nord-americani. Astăzi, cei mai mulți creștini din lume trăiesc în Africa, America Latină și Asia. În viitorul nu foarte îndepărtat, creștinismul își va avea centrul în emisferele sudică și răsăriteană.
Desigur, motivul principal este că creștinismul îl are în centrul său pe Dumnezeul Iehova, Creatorul cerului și al pămîntului, iar forța motrice din spatele acestei expansiuni este Duhul Sfînt. Se apropie vremea cînd profeția apostolului Pavel se va împlini, și-anume aceea că va veni vremea cînd Harul se va lua de la neamuri și se va întoarce acolo de unde, de fapt, a plecat: de la poporul Israel. De două mii de ani, Harul lui Dumnezeu face ocolul pămîntului, Evanghelia ajunge în locuri în care niciodată nu s-a auzit de Dumnezeu și de creștinism și oamenii își părăsesc religiile păgîne în care s-au născut și au trăit, pentru a primi mîntuirea adusă de Isus Cristos.
Partea cea mai tristă este că zonele evanghelizate în urmă cu sute sau mii de ani devin tot mai ostile Cuvîntului lui Dumnezeu, devin un teren tot mai arid în calea Evangheliei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s