Domnul este cu voi cînd sunteți cu El

Posted: 22 Iulie 2014 in Uncategorized

„Domnul este cu voi când sunteţi cu El; dacă-L căutaţi, Îl veţi găsi; iar dacă-L părăsiţi, şi El vă va părăsi.” (2Cronici 15:2b)
Știu că mesajul acestui verset din Vechiul Testament nu mai este la modă pentru generația secolului 21 (inclusiv pentru unii creștini), din contră, trendul este de a promova un Dumnezeu care are lucruri mult mai importante de făcut decît să-ți numere toată ziua greșelile și păcatele care le faci și să te bată cu liniarul în palmă la fiecare vorbă nepoliticoasă pe care o spui. La mare căutare este un Dumnezeu care stă și-ți șoptește tot timpul: „Fă tot ce vrei, Eu te iubesc necondiționat.”
Nu, nu cred într-un Dumnezeu care se amuză punînd oamenii la colț în genunchi pe grăunțe de porumb, însă cred într-un Dumnezeu care este dragoste dar, totodată, și un foc mistuitor. Așa ni-L descrie Biblia. Cei care inventează un dumnezeu care doar iubește, înțeleg Biblia într-un mod eronat și o predică așa și altora.
Sunt conștient de faptul că lui Dumnezeu nu-i pare rău de chemarea și de darurile date oamenilor, că El binecuvîntează, iubește și iartă, dar dacă cineva vrea să iasă de sub binecuvîntarea Lui nu-l va opri nimeni, nici măcar El. Nu Dumnezeu este responsabil de eșecurile noastre și chiar de destinul nostru etern atunci cînd părăsim protecția Sa de tată bun. Versetul citat mai sus stă mărturie în această direcție. Generații întregi de regi evrei din istoria biblică a Israelului ne dovedesc faptul că atunci cînd părăsești binecuvîntarea, de fapt te părăsește și ea.
Închei cu un alt verset, de această dată din Noul Testament: „Cine zice că rămîne în El (în Isus) trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus.” (1Ioan 2:6)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s