Scrisoarea unui ateu către Dumnezeu- și răspunsul meu

Posted: 19 octombrie 2014 in Uncategorized

Astăzi, de dimineață, „răsfoind” știrile online am dat peste un articol din ziarul Gândul, articol care era de fapt scrisoarea unui ateu american către Dumnezeu.
Redau mai jos mesajul copiat integral din ziar:
„Sunt un om bun. Sunt bun faţă de semenii mei oameni. Sunt bun cu toate animalele şi creaturile. Sunt bun cu pământul. Sunt bun cu mine însumi. Sunt bun de dragul de a fi bun. Nu pentru o religie anume. Nu pentru vreun guvern anume. Nu pentru vreun grup anume sau club. Sunt bun deoarece vreau să răspândesc fericire şi sănătate pe acest pământ. Însă conform religiei creştine, o să ajung să ard în iad pentru eternitate. Conform islamului, această viaţă pe care o trăiesc nu îmi asigură nici măcar un colţisor în paradisul sau. Conform multor religii, procedez greşit. Nu pentru că aş fi făcut de fapt ceva a€greşit, ci pentru că nu fac binele meu în numele Dumnezeului lor.

Conform regulilor după care funcţionează 50% din această lume, felul meu pur de a trăi şi viaţa mea bună nu sunt a€œcceptate deoarece nu sunt pentru Dumnezeu. Există 2 miliarde de creştini ce alcătuiesc 30% din populaţia lumii. Conform acestora, celelalte 5 miliarde de oameni de pe pământ vor arde în iad pentru eternitate. Nu din cauza acţiunilor lor reale sau a cuvintelor, ci pur şi simplu fiindcă nu cred în acest Dumnezeu special pe care ei l-au ales că fiind Dumnezeul potrivit.

Nu există nicio logică şi niciun sens că una dintre aceste religii să aibă dreptate în detrimentul uneia din cele 4000 de alte religii care există pe acest pământ. Dacă una din ele are dreptate la urma urmei şi Dumnezeul sfânt la care se roagă nu m-ar acceptă pentru simplul fapt că nu cred în el, atunci spun că nu merit să fiu în raiul tău. Raiul tău este iadul meu. Şi tu eşti la fel de corupt că cele mai corupte sisteme politice şi corporaţii gigant ce sug în mod curent viaţa din miliarde de fiinţe umane.

Bunătatea mea este pentru fiecare organism care trăieşte, respiră, transpiră, mănâncă, clipeşte, creşte pe această planetă. Este pentru toţi şi tot. Însă nu este pentru un Dumnezeu, nu este pentru o religie. Este timpul să ne asumăm responsabilitatea pentru propriile vieţi. Este timpul să progresăm şi să-i îmbrăţişăm pe camarazii noştri oameni, este timpul să îmbrăţişăm animalele şi pământul pe care îl numim acasă. Este timpul să acceptăm că toate fiinţele sunt egale. Este timpul să începem să iubim şi să ne oprim din a urî. Este timpul să trăim pentru viaţa pe care o avem acum, nu pentru o lume de vis despre care ţi-au spus părinţii tăi, o carte, un tip pe un piedestal. Este timpul să faci din timpul tău pe pământ cel mai bun timp dintotdeauna deoarece poate fi singurul timp pe care îl ai.

Cu sinceritate,

O fiinţă umană trăind pentru o lume mai bună”.

Răspunsul meu:
Stimate domn (ateu)
Scriu fără nicio așteptare. Este foarte puțin probabil ca părerea mea să conteze în fața celor „intoxicați” cu ateism ca al dumneavoastră. Și este și mai puțin probabil ca, cîndva, din întîmplare să dați un Google translation pe rîndurile acestea, și ele să vă impresioneze sau să vă facă să vă reanalizați poziția față de religia dvs. (pînă la urmă, ateismul e tot o religie. Cineva spunea: „Cîți atei, atîți dumnezei).
Domnule, nu sînteți bun, așa cum susțineți. Dvs. suferiți de o boală (care de fapt este o pandemie), boala de a te iubi pe tine mai mult decît orice în această lume. Prin chiar faptul că vă considerați bun, îi desconsiderați, de fapt, pe cei care se cred mai buni decît dvs. Paradoxul este, însă, că omul nu este o ființa bună, iubitoare, et c., prin sine însuși.
Voi strecurați țințarul și înghițiți cămila. Unii dintre voi iubiți pînă la sacrificiu natura și animalele încît ați uitat de ființa umană. Dacă vedeți un cîine abandonat pe străzi îl adoptați, sau îl duceți la un adăpost pentru animale, dar pentru un copil orfan, abandonat, bolnav și al nimănui nu prea aveți ochi. Protejați specii de animale și plante amenințate cu dispariția, dar nu prea vă pasă că în lume mii de copii mor de foame zilnic, uneori chiar din cauza faptului că ați pus sechestru pe sursele lor de trai, tot din dragoste pentru natură. Protejați specii de pești, falimentînd însă mii de pescari care trăiesc de aici. Vă pasă de un pui de babuin, dar treceți cu vederea moartea celor nenăscuți, și nu vă pasă că unii sînt trimiși în lumea de dincolo înainte de vreme; avortul fiind un lucru normal, o chestiune de alegere, iar eutanasia un mod de a menține echilibrul planetei. Șoarecii sînt mai importanți decît oamenii, și rîmele de o valoare mai mare decît hrana zilnică.
Mulți dintre voi, cei care vă iubiți pe voi și natura, trăiți la limita de jos a moralității: homosexualitatea &Co, trăirea în concubinaj, negarea oricărui fel de autoritate, et c, sînt lucruri absolut normale, și asta doar pentru a încerca să vă liniștiți conștiința care, în interiorul ei, spune: EXISTĂ DUMNEZEU!
Dumneavoastră nu puteți crede în Dumnezeu, pentru că v-ați clădit o religie personală, și dumnezeul care v-a șoptit la urechi obsesiv că nu există Cel Adevărat, v-a transformat într-un fel de dumnezeu, așezat acum pe piedestal, și strigă în gura mare: „Uitați-vă la mine. Sînt cel mai bun, cel mai iubitor, cu natura, cu oamenii… Urmați-mă pe mine.” Ori asta nu-i decît o altă formă de religie.
Și încă ceva. Vreau să vă asigur că Dumnezeu nu aruncă oamenii în Iad. Nu aș putea dormi gîndindu-mă la faptul că servesc unui Dumnezeu atît de sadic. Din contră, lucrurile stau tocmai invers, oamenii aleg iadul. Ați spus-o mai sus destul de clar. Pentru voi, Raiul lui Dumnezeu este Iadul vostru, și invers. Spunea marele autor creștin C.S. Lewis că dacă ai putea duce un autobuz plin cu oameni din iad, și i-ai plimba prin fața Raiului, ei la urmă tot dezamăgiți ar fi, și ar zice: „vrem înapoi, nu ne place Raiul. Pentru noi aici ar fi un iad.” Este o chestiune de alegere a fiecăruia, alegere pe care Dumnezeu v-o respectă.
Acuma, la urmă, vă las în compania unuia care se delecta sfidîndu-L pe Dumnezeu. Va trebui să decideți singur, domnule „ateu”, dacă filozoful neamț a avut dreptate sau nu. De fapt, nu mai contează, nebunia universală s-a dezlănțuit.
˝Într-o astfel de lume, rătăcim într-un nimic infinit, în care nu există sus și jos. Va trebui să aprindem lumina în orele dimineții și să inventăm jocuri sacre, care să înlocuiască ceremoniile religioase. În cele din urmă, când omenirea va înțelege cu adevărat ce a făcut omorându-L pe Dumnezeu, va izbucni o nebunie universală.˝ (Friedrich Nietzsche)
Însuși Nietzsche, și-a petrecut ultimii 13 ani din viață în nebunie, îngrijit fiind de mama lui, o creștină evlavioasă.
Cînd Îl ignori pe Dumnezeu nu-ți mai rămîn prea multe opțiuni. Gîndește-te bine ce alegi, pentru că la urmă va trebui să te confrunți cu realitatea propriilor alegeri.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s