Doar două zile

Posted: 2 Noiembrie 2014 in Uncategorized

„IN CALENDARUL MEU EXISTĂ DOAR DOUĂ ZILE: ZIUA ACEASTA SI ZIUA ACEEA” (Martin Luther)
Cred că fiecăruia dintre noi i s-au dat două zile: ziua de azi si Ziua judecății. Una o trăim prin prisma celeilalte, iar cealaltă este o extensie, sau o reflecție a acesteia, si tot ce faci azi se scrie in contul acelei zile. Ziua de ieri a fost cândva un „azi” iar ziua de mâine este o iluzie, peste câteva ceasuri va fi tot un „azi”, si asta va conta in final. 
In Biblie, timpul prezent (astăzi) are o mare semnificație. Este singurul timp când mai poți face ceva, si când Dumnezeu face ceva: „Pâinea noastră…dăne-o nouă ASTĂZI, Tu esti Fiul Meu, ASTĂZI Te-am născut, adevărat iți spun că ASTĂZI vei fi cu Mine in Rai, ASTĂZI, dacă auziți glasul Lui, nu vă impietriți inima…, etc.”
Am auzit că undeva, la intrarea intr-un bar scria cu litere mari: „Astăzi consumația se plăteste, mâine totul e gratis.” Si interesant, ziua de mâine nu venea niciodată, pentru că pe usă scria mereu acelasi lucru, intotdeauna era azi, mâine nu mai avea să vină. In timpul Exodului, când Egiptul era lovit de plăgile divine, Faraon il chema pe Moise si-i spunea: „Bine, văd că nu se poate cu voi. Roagă-L pe Dumnezeul tău să oprească pedeapsa care ne chinuie cumplit. Dar el nu vroia azi, ci intotdeauna ii spunea lui Moise: „MÂINE să te rogi.” Cred că MÂINE este ziua preferată a diavolului. Nu Vinerea de 13, nu alte zile cu „ghinion”, ci doar …MÂINE. 
Omul care trăieste pentru MÂINE, se va confrunta la un moment dat cu crunta realitate că exact ziua in care isi programase atâtea lucruri de făcut, era tocmai ziua care avea să lipsească din calendarul vieții, si că din ZIUA ACEASTA vom ajunge brusc si pe (ne)simțite in ZIUA ACEEA, fără niciun drept de apel.
Spre sfârsitul Noului Testament, apostolul Iacov scria credinciosilor: „…si nu stiți ce va aduce ziua de mâine! Căci ce este viața voastră? Nu sânteți decât un abur, care se arată puțintel si apoi piere.” (Iacov 4:14b)

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s