Lucruri neobișnuite

Posted: 15 Ianuarie 2015 in Uncategorized

„Dacă iubiți numai pe cei ce vă iubesc, ce răsplată mai așteptați? Nu fac așa și vameșii? Și dacă îmbrățișați cu dragoste numai pe frații voștri, ce lucru neobișnuit faceți? Oare păgânii nu fac la fel? Voi fiți, dar, desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit.” (Matei 5:46-48)

Este normal și natural să-i iubești pe cei ce te iubesc, te respectă și îți fac bine, dar este neobișnuit să-i iubești pe cei care te urăsc, te batjocoresc și poate de multe ori atentează la reputația ta.

Este normal și frumos să-ți inviți familia și pe cei apropiați la tine la o masă, dar este neobișnuit să-ți împarți pâinea cu un necăjit, să aduci în casa ta un om al nimănui și să-l tratezi ca pe unul apropiat ție, iar acesta nici măcar să nu-ți fie recunoscător.

Este cât se poate de normal ca dintr-un dulap plin de haine să iei tricoul sau pantalonii cei mai uzați și să-i dăruiești cuiva, dar este un lucru foarte neobișnuit ca atunci când ai doar două haine, una să o dai celui care are nevoie de ea.

Este foarte obișnuit ca să împrumuți bani prietenilor și cunoscuților tăi, dar este foarte neobișnuit ca să împrumuți celui care nu ești sigur că ți-i va mai aduce înapoi, sau mai mult, să împrumuți din nou pe cel de la care încă nu ți-ai recuperat împrumutul.

Este un lucru obișnuit să dăruiești pentru Dumnezeu din prisosul tău, dar este foarte neobișnuit să dai și ultimii doi bănuți care ți-au mai rămas să trăiești.

Ai un sentiment de superioritate atunci când cel care ți-a greșit vine și îți cere iertare, dar este foarte greu și neobișnuit ca tu să te „umilești” și să-ți ceri iertare celui pe care l-ai supărat; „scuză-mă”, nu înseamnă neapărat „te rog iartă-mă”, după cum „mersi” nu înseamnă întotdeauna „mulțumesc”.

Și lista asta cu lucruri neobișnuite ar putea fi lungă, însă cred că înainte de a o lungi, ar trebui să începem de undeva a împlini. Dumnezeu nu ne cere, neapărat, să facem lucruri mărețe, ci lucruri neobișnuite, acele lucruri spre care nu se îngrămădește nimeni. Lumea din zilele noastre funcționează pe principii pragmatice, însă în creștinismul autentic acestea nu sunt relevante. Fii un creștin practic, nu unul pragmatic!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s