Eroi ai credinței

Posted: 21 Martie 2015 in Uncategorized

JOHN PATON (1824-1907) este relativ necunoscut printre crestini azi. El a slujit zece ani ca pastor al unei biserici scotiene prospere, dar Dumnezeu a incept sa-i puna o povara pe inima pentru insulele New Hebrides, un grup de insule din Pacific pline de canibali care nu auzisera niciodata Evanghelia.
Inima il indemna înspre o anumita insula. Cu douazeci de ani inainte, doi misionari mersesera pe acea insula. Ei fusesera omorâți si mancati de canibali. Asadar nu e de mirare ca multi l-au sfatuit pe Paton sa renunte la gandul de a calca pe urmele acestor misionari. Paton a scris: ”Printre multi care au cautat sa ma faca sa renunt a fost un domn crestin in varsta al carui argument suprem era intotdeauna : ”CANIBALII! VEI FI MANCAT DE CANIBALI!”
John Paton i-a raspuns acestui barbat: ”Domnule Dickison, aveti o varsta inaintata si perspectiva dumneavoastra este de a fi pus curand in mormant, pentru a fi mancat de viermi. Va marturisesc ca daca e sa traiesc si sa mor slujindu-L si onorandu-L pe Domnul Isus Cristos, mi-este indiferent daca voi fi mancat de canibali sau de viermi; si in Mareata Zi a invierii, trupul meu cat si al dvs. va invia devenind asemenea trupului inviat al Rascumparatorului nostru.”
Batranul a parasit incaperea exclamand: ”Dupa replica asta nu mai am nimic de spus!”
La varsta de 33 de ani, John Paton a calatorit spre New Hebrides impreuna cu sotia lui. Calatoria nu a fost usoara. Sotia lui si copilul nou-nascut au murit la cateva luni dupa ce au ajuns acolo si s-a trezit singur, sapandu-le gropile cu manile goale. Viata i-a fost amenintata in mod repetat. Dar, in anii care au urmat, nenumarati canibali din New Hebrides au ajuns sa cunoasca pacea lui Cristos si Biserica din Australia, Scotia si lumea occidentala a fost provocata sa se ridice si sa proclame Evanghelia printre oamenii care erau cel mai greu de evanghelizat.

Preluat din „Dragoste nebună”, de Francis Chan

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s