Occidentul L-a omorât pe Dumnezeu?!

Posted: 26 august 2015 in Uncategorized

Recent, o studentă româncă se plângea, în spațiul virtual, de faptul că Occidentul L-a omorât pe Dumnezeu. Ba, mai mult, făcea apel, discret oarecum, tinerilor români din Diaspora să se întoarcă acasă.
Mă întreb, oare de ce ar trebui să fie așa? De ce să se întoarcă românii acasă? Și în România Dumnezeu este la fel de „mort”. Nu doar cei din Vest L-au omorât pe Creatorul, ci și bravul nostru popor, creștin din tată-n fiu, încă de pe vremea lui Decebal. Același secularism care face ravagii în Occident își face de cap și pe la noi; jucăm aceleași jocuri ca și ei, vizionăm aceleași filme, savurăm aceleași reclame și ne holbăm ochii peste gardul vedetelor lor, invidiindu-i pentru stilul lor de trai. E-adevărat că îi avem și pe ai noștri, maneliști și cocalari de toate soiurile, dar parcă ai lor sunt mai de durată. Da, bisericile noastre poate sunt mai pline Duminica, dar oare asta e important? Faptul ca două, trei ore respirăm „aer sfânt” ca după aia să umplem terasele orașului și ștrandurile ticsite de oameni de toate soiurile?
Ce v-ar atrage înapoi?
Dacă cuiva i-a trecut prin cap să se întoarcă acasă doar din cauza imoralității din Vest, eu l-aș sfătui să nu o facă; s-ar putea să fie în scurt timp dezamăgit și-l va apuca dorul să plece înapoi. Pe la noi, pe plaiurile mioritice, cei care ar trebui să poarte Numele Domnului L-au omorât demult, iar acuma îi construiesc și mormântul, un mausoleu de un miliard de Euro. În curând îl vor inaugura și veți fi triști să fiți martorii acestor scene.
Dumnezeu are nevoie de voi acolo. Lumina și-a împlinit scopul doar atunci când arde în întuneric, mai ales în cea mai grea beznă. Cu multe milenii în urmă, Lot a ales să locuiască în „Occident” (Câmpia Iordanului). Dumnezeu nu l-a oprit și nici nu l-a condamnat pentru asta. Avea un scop cu el, și Lot a fost ceea ce a vrut Domnul: o lumină în Întunecata Sodomă. Biblia îl descrie ca un neprihănit, cu un suflet la fel de neprihănit, chinuit de viața imorală a concetățenilor lui. Poate că asta ne cere Dumnezeu și nouă, acum în ceas târziu de istorie apusă, ca într-o Sodomă globală să fim ca Lot, lumini în întuneric și sarea pământului. Când va veni vremea să ne scoată de acolo o va face așa cum știe El cel mai bine, de la noi se cere ascultare. Doamne-ajută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s