Citate „celebre”, marca Papa Francisc

Posted: 19 Septembrie 2015 in Uncategorized

Cu umilință, căutare interioara și meditare a rugăciunii, am castigat o nouă înțelegere a anumitor dogme. Biserica nu mai crede în iad, unde oamenii suferă. Această doctrină este incompatibilă cu iubirea infinită a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu este un judecător, ci un prieten și un iubitor al umanității. Dumnezeu nu caută să condamne, ci numai să îmbrățișeze. Ca povestea lui Adam și Eva, vedem iadul ca o figura de stil. Iadul este doar o metaforă pentru sufletul izolat, care, la fel ca toate sufletele va fi în cele din urmă unit în dragoste cu Dumnezeu.”
Toate religiile sunt adevărate, pentru că ele sunt adevărate în inimile tuturor celor care cred în ele. Ce alt tip de adevăr este acolo? În trecut, biserica a fost dura cu ceea ce considera greșit din punct de vedere moral sau păcătos. Astăzi, nu suntem judecători. Ca un tată iubitor, noi nu condamnăm copiii noștri. Biserica noastra este suficient de mare pentru heterosexuali și homosexuali, pentru cei pro sau contra avortului! Pentru conservatori și liberali, comuniștii sunt bineveniti și chiar sunt uniti cu noi. Noi toti iubim si adoram acelasi Dumnezeu!!”

Anunțuri
Comentarii
 1. Val spune:

  Oare chiar sa fi zis el toate astea?! Sa nu fie nascociri. Si vreun link video cumva?

  • alexpop7620 spune:

   Oare de ce ar trebui să fie neapărat născociri? În urmă cu ceva ani, am auzit că Papa Benedict al 16-lea s-ar fi închinat în Moschea Albastră din Istambul, cu fața spre Mecca. Am crezut că-i o născocire pură, dar s-a dovedit că nu este așa, pentru că într-adevăr există filmarea din timpul slujbei.
   Cât despre actualul papă, nu mă îndoiesc că ar fi altfel. Este exact genul de „Vicarius filli Dei” pe care și l-a dorit Biserica Catolică, și nu numai. Cât despre linkul acela video pe care îl solicitați, s-ar putea să nu apară niciodată, pentru că papa nu stă opt sau zece ore în fața camerei de luat vederi, ci unele lucruri se spun doar în fața altor oameni, de la microfonul unui pupitru sau se scriu pur și simplu pe hârtie. Dacă nu a afirmat lucrurile care i se impută, atunci foarte bine, dar dacă susține cele scrise mai sus, atunci se confirmă faptul că Biserica Catolică are atributele unei prostituate iar papa este profetul ei fals.

 2. Traian spune:

  Ceea ce spune citatul respectiv, care nu m-as mira DELOC sa fie al papei iezuit Francisc, este de fapt inima doctrinelor NEW AGE (Noua Era) si al teologiei liberale, esenta ECUMENISMULUI radical: Dumnezeu e numai ”dragoste” in consecinta iadul e doar o relatare simbolica, TOATE religiile sunt cai diferite catre acelasi ”Dumnezeu” (Universalism), etc.

  IATA MAI JOS CATEVA CITATE (dovedite cu link-uri) de ale lui papa Francisc:

  Pope Francis wrote: “You ask me if the God of the Christians forgives those who DON’T believe and who DON’T seek the faith. I start by saying – and this is the fundamental thing – that God’s mercy has no limits if you go to him with a sincere and contrite heart. The issue for those who do not believe in God is to obey their conscience.
  SURSA: http://www.nowtheendbegins.com/pope-francis-says-unbelievers-still-go-heaven/

  During a homily in Rome last May, Francis said that God redeems EVERYONE – not just Christians, but atheists, as well.
  „We must meet one another doing good,” the pope said. To those who say: ” ‘But I don’t believe, Father, I am an atheist!’ ” the pope said, „But do good: We will meet one another there.”
  SURSA: http://edition.cnn.com/2015/01/19/living/pope-said-what/

  ‘Who am I to judge’ gay priests?
  In 2013, the Pope was asked about the so-called „gay lobby” in the Vatican. He said: „If someone is gay and he searches for the Lord and has good will, who am I to judge?” Francis said, a rhetorical question that rocketed around the world.
  SURSA: http://edition.cnn.com/2015/01/19/living/pope-said-what/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s