Și ateii vor fi mântuiți

Posted: 4 octombrie 2015 in Uncategorized

Nici nu s-a așezat bine în scaunul papal, că Papa Francisc a și uimit lumea cu una dintre primele (și tot mai desele) ieșiri pe marginea credinței creștine. La câteva luni după instalarea sa ca VICARIUS FILLI DEI, actualul papă a făcut o afirmație care a șocat multă lume:

“Ateii care fac fapte bune, sunt salvați! Dumnezeu ne-a făcut după asemănarea Sa și noi suntem imaginea Sa, iar El face bine și toți avem această și toți avem aceasta în inimă: fă bine și nu rău. Toți avem asta în inimă. – Dar Tată, acest om nu este Catolic! Nu poate să facă bine. – Ba da poate… Dumnezeu ne-a salvat pe toți prin sângele lui Cristos, pe toți nu numai pe Catolici. Pe toată lumea!


-Dar Doamne, ateii? – Chiar și ateii. Toată lumea! Trebuie ca toți să facem bine. -Doamne, dar nu cred, eu sunt un ateist! – Dar să faci bine, și ne vom întâlni acolo(Rai).” 


Mă întreb doar atât: în baza a ce face el astfel de afirmații, și dacă așa stau lucrurile, pentru ce a mai murit Cristos? Pentru ce mai există Iad? iar Biblia spune că cei mai mulți vor ajunge acolo.

Sincer, știam că Papa Francisc este un marxist, dar dacă cineva mi-ar fi spus că este și un Universalist nu aș fi crezut; era prea de tot. Dar acum este dureros de tot. 
A, da, și încă ceva: de ce ar vrea, sau ar trebui să ajungă ateii în Raiul lui Dumnezeu in care nu cred? Pentru ei Raiul este un Iad; ar fi un loc de chin să stea o eternitate în prezența cuiva pe care L-au negat, ignorat sau chiar urât cu toată inima.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s