Eretici și erezii nimicitoare

Posted: 25 Octombrie 2015 in Uncategorized

„În norod s-au ridicat şi proroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpânul, care i-a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică. Mulți îi vor urma în destrăbălările lor. Şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău. În lăcomia lor vor căuta ca, prin cuvântări înşelătoare, să aibă un câştig de la voi. Dar osânda îi paşte de multă vreme, şi pierzarea lor nu dormitează.” (2Petru 2:1-3)

Nu știu, dar de fiecare dată când citesc vreo știre, sau văd vreun filmuleț despre „vedetele” creștinismului american (și nu numai), îmi fuge gândul la versetele citate mai sus. Dacă ai fi fost contemporan cu Ap. Petru, Iuda sau Pavel ți-ar fi fost imposibil să-ți imaginezi ce vor să spună prin cuvântul lor profetic. Dar, începând cu anii 1950, lucrurile au luat o întorsătură care avea să facă profeția mai relevantă decât oricând înainte. Uitându-mă la unii dintre cei mai faimoși teleevangheliști, pastori(țe)de megabiserici, cântăreți, vindecători prin credință, et c, îmi dau seama rapid că toți au în comun câteva lucruri: banii, faima, mândria, aroganța, și toți sunt ahtiați după un lux ieșit din comun.
Băieții ăștia au stil de-a vorbi în fața mulțimilor de oameni și a camerelor de filmat, pomenesc mai mult decât des numele Sfintei Treimi, au darul de-a face lumea să râdă sau să plângă, au carisma de a-ți băga mâna în buzunar (nu ca hoții de buzunare din România), în concluzie sunt niște actori (ipocriți în originalul grecesc), dar au și un lucru care-i dă de gol rapid. Când vreun reporter îi întreabă de banii lor, luxul, vilele, conturile sau avioanele private, pur și simplu se topesc, se blochează și o dau cu stângu-n dreptu’ negăsind pe moment o explicație concretă. Am văzut-o la mai mulți dintre ei, printre care unul din cei mai proemineți este Benny Hinn.
Oare, mă întreb de unul singur, cum își imaginează ei că vor sta într-o zi în fața judecății lui Dumnezeu? Cred că sunt drogați cu ceva și nu mai realizează cine sunt și ce fac.
Mai jos postez câteva clipuri care vorbesc mai mult decât ce aș putea eu spune. Pentru cei sinceri, imaginile dau pe față niște lucruri diabolice care s-au infiltrat în lucrarea lui Dumnezeu, profețite cu două mii de ani înainte, iar pentru alții care îi idolatrizează pe aceste „vedete ale Duhului Sfânt”, clipurile nu spun nimic, ci lor li se pare tot timpul că imaginile sunt lucrate și editate în defavoarea idolașilor lor.

Vizionând aceste materiale, îmi dau seama, că de fapt corupții noștri de pe plaiurile mioritice, care au furat cât au putut de mult pentru a-și realiza un „trai decent” sunt un nimic și au multe de învățat în această direcție de la cei care folosesc în deșert Numele Domnului pentru a avea un câștig financiar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s