Atacul terorist din Paris (Clubul Bataclan) prin ochii unui „fanatic” religios

Posted: 24 Noiembrie 2015 in Uncategorized

Dezgustat de spectacolul rock la care asistau „1.500 de oameni aflaţi în transă extatică”, preotul catolic Hervé Benoît, de la o parohie din Lyon, i-a catalogat pe cei prezenţi la concertul din sala Bataclan drept „copii săraci ai generaţiei bobo” (n.red. – stilul social burghezo-boem).
Spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau „morţi din punct de vedere spiritual, iar asasinii, fraţi siamezi”, a declarat preotul într-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.
Atât în cazul participanţilor la concert, cât şi al teroriştilor, avem de-a face cu „aceeaşi demolare a valorilor, aceeaşi amnezie, acelaşi infantilism, aceeaşi incultură… Unii erau hrăniţi forţat cu valori creştine interpretate în mod nebunesc: toleranţă, relativism, universalism, hedonism… Ceilalţi, hrăniţi cu valori musulmane devenite şi mai nebuneşti în contactul cu modernitatea: intoleranţă, dogmatism, cosmopolitismul urii…”, adaugă preotul catolic.
„Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (…), este vorba de postmodernism în absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care îl iubeşte pe diavol, care iubeşte moartea, violenţa şi care …îi omoară! (…) 130 de morţi, este groaznic! Dar 600 de morţi ce înseamnă? Este cifra avorturilor făcute în Franţa într-o singură zi. Unde este adevărata oroare?!”, adaugă preotul.
Editorialul dur al preotului catolic a fost criticat în Franţa, inclusiv de cardinalul Philippe Barbarin, Arhiepiscopul de Lyon.
„Cardinalul s-a declarat consternat de acest text, foarte ofensiv şi neaşteptat din partea unui preot”, au declarat persoane din anturajul Arhiepiscopului de Lyon citate de revista L’Express.
Teroriştii islamişti care au atacat pe 13 noiembrie sala de concerte Bataclan din Paris au omorât 89 de persoane. Alte zeci de persoane au fost ucise la terase şi restaurante din Paris.
În total, 130 de persoane au fost ucise în atentatele revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

Sursa: ziarul Gândul

Anunțuri
Comentarii
  1. Matyi P spune:

    Un „fanatic” care spune ADEVARUL…

    • alexpop7620 spune:

      Păcat că specia asta de „fanatici” este pe cale de dispariție. Corectitudinea politică și religioasă e de vină și o masă de oameni aflați în îndobitocire generală.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s