Sectanți isterici

Posted: 17 Ianuarie 2016 in Uncategorized

Trăim zile interesante. Cazul familiei Bodnariu și campania de semnături pentru modificarea în Constituția României a termenului de familie (uniunea liber consimțită dintre un bărbat și o femeie), a trezit din somn demoni adormiți de multă vreme. Mulți se uită la noi, „sectanții”, și se întreabă: „ce-i cu toată isteria asta? Ce-i cu manipularea asta în masă?”La început am fost foarte indignat, mai ales din cauza faptului că unii „sectanți” ca și noi puneau aceste întrebări, dar m-am limpezit. M-am liniștit, aducându-mi aminte de o scenă din Vechiul Testament. Poporul evreu era pe punctul de-a intra în Țara Promisă, Canaan, dar le stătea în cale un oraș puternic, Ierihonul. Ar fi putut lupta pentru că erau mulți, jumătate de milion de bărbați gata de luptă (cât armata Statelor Unite), dar porunca era clară: Nu! Veți ocoli cetatea, doar atât. Unii vor suna din trâmbițe, iar la un anumit semn veți începe să strigați. Atât! Zis și făcut.

Încerc să-mi imaginez scenele care aveau loc pe zidurile Ierihonului. Încerc să mi-i imaginez pe cei din Ierihon care râdeau în hohote ținându-se de stomac și arătând cu degetul spre mulțimea asta „isterică”, care mărșăluiește nonsens în jurul cetății. Ierihonenii se uitau parcă la un film în full HD, un serial scurt, doar șapte episoade, însă singurul din istorie care nu s-a terminat cu Happy End (pentru ei). În momentul în care acțiunea era mai interesantă, popcornul le-a sărit din gură și s-au trezit (care s-au mai trezit) că ajunseseră la o fracțiune de secundă moloz. Erau una cu pământul. 

Barnevernet, filmul acesta cu „isterici și proști” (după mintea ta) în rolurile principale, va fi un Serial mai lung sau mai scurt (depinde de tine), dar să ști că Happy End-ul nu îți aparține ție. 

Vremea ta a trecut. Pa!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s