Eu cred că Dumnezeu preferă lemnul

Posted: 10 aprilie 2016 in Uncategorized

„Eu cred că Dumnezeu preferă lemnul. Lemnul și spațiile mici.” (Taxi)
Oare?!
Desigur, și eu cred că cel care a scris textul pentru cei de la Taxi a avut doar un vis, nimic de inspirație divină.
Pe Dumnezeu nu-L interesează nici lemnul, nici cărămida, nici faianța și nici aurul cel mai scump. El a cerut o dată să i se construiască o Casă (nu pentru că ar fi avut nevoie de ea) care să fie un simbol al prezenței Sale în mijlocul poporului evreu. Solomon a construit una din cele mai faimoase clădiri ale Antichității, a dedicat-o lui Dumnezeu și a pus-o la dispoziția poporului. Însă, în curând avea să fie doar „Templul Domnului”. Atât. Nici vorbă de Dumnezeul Templului, acest termen aproape ieșise din vocabularul lor. Își legaseră inimile de acel templu, iar Dumnezeu a trebuit să-i văduvească de el. L-a trimis pe Nebucadnețar să-l distrugă.
Dumnezeu este așa de mare că Cerurile cerurilor nu-l pot cuprinde, dar totodată se poate face așa de mic încât să locuiască în inima unui om, a unui copil.
Domnul Isus a spus femeii din Samaria: „Adevărat, adevărat îți spun că vine vremea, și acum a și venit, când adevărații închinători ai Tatălui se vor închina în Duh și-n adevăr (parafrazat).
Unii i se închină în peșteri, clădiri dezafectate, în păduri, în case izolate, în beciuri, în aer liber sau în clădiri supermoderne. Nu există un loc unde nu L-ai putea găsi pe Dumnezeu, dar adevărata închinare i se aduce doar Lui, și doar în Duh și-n adevăr. Doamne-ajută!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s