Face Dumnezeu și greșeli?

Posted: 12 Iunie 2016 in Uncategorized

Sfântul Augustin spunea: „De vreme ce Dumnezeu este binele suprem, El nu va permite ca vreun rău să existe în lucrările Lui, decât dacă omnipotența și bunătatea Lui ar fi de așa natură încât să scoată binele chiar și din rău.”     

    La prima vedere suntem tentați să-l contrazicem pe teologul antic, însă dacă stăm să ne gândim la multe situații din viața noastră sau a altora putem vedea că de fapt ceea ce părea întuneric s-a dovedit la urmă a fi lumină. 

Mă uit la cazul familiei Bodnariu și văd în spatele lui mâna și planul lui Dumnezeu. Când ucenicii navigau pe o mare învolburată, furtunoasă, deoadată apare în fața lor ceva ciudat: „E o nălucă!” strigau ei disperați. Însă, tocmai acea „nălucă” s-a dovedit a fi până la urmă salvarea lor; era Domnul Isus. E-adevărat, acuma vedem, auzim, știm și înțelegem puțin din tot ceea ce se întâmplă rău și negativ, dar va veni timpul când vom afla și sigur nu vom fi dezamăgiți. 

Holocaustul a fost un lucru rău în sine (nu exista cuvinte pentru a-l descrie) dar a adus și beneficii care vor marca pe viitor multe generații de oameni, și in special de evrei. Moartea, la fel, este o tragedie, mai ales dacă moare un om tânăr, dar cineva spunea că de fapt și moartea are beneficiile ei: „este singurul mod prin care Dumnezeu ne desparte de lumea asta cu problemele ei si ne duce la sânul Său.” 

  Apostolul Iacov scria credincioșilor, în epistola sa: 

‘’Frații mei, să priviți ca o mare bucurie când treceți prin felurite încercări, ca unii care știți că încercarea credinței voastre lucrează răbdare. dar răbdarea trebuie să-și facă desăvârșit lucrarea, ca să fiți desăvârșiți, întregi și să nu duceți lipsă de nimic. (Iacov 1:2-4)’’

E greu să înțelegem uneori lucrurile, dar exista speranță 😉, și Dumnezeu nu greșește niciodată.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s