RUSIA – „Legea Yarovaya” impune limite în aspectele religioase: Orice credincios autohton sau misionar din afara țării trebuie să obțină un permis guvernamental

Posted: 10 iulie 2016 in Uncategorized

Personal, nu văd niciun amestec al (anti)terorismului aici. E o lege care vizează în primul rând bisericile mici (de case) și evangheliștii misionari. Îi prinde aici și pe Martorii lui Iehova, Mormonii, etc, dar nici ăștia nu sunt teroriști.
Terorismul se combate prin alte legi și metode, și aici intră în joc eficacitatea serviciilor de securitate, dar a predica Evanghelia Domnului Cristos (pe care și Biserica Ortodoxă rusă pretinde că o predică) nu are nimic de-a face cu terorismul. Putin știe că majoritatea bisericilor evanghelice își transmit Live serviciile religioase, deci pot fi controlate, de aceea i-a în vizor bisericile mici și evangheliștii ambulanți.
Oricum ar fi, părerea mea este că Putin crează un precedent și mulți din admiratorii lui (șefi de state și de guverne) vor apela la astfel de metodele lui.

agnus dei - english + romanian blog

Vladimir Putin FOTO commonsensewonder.blogspot.com Vladimir Putin FOTO commonsensewonder.blogspot.com

RUSIA – „Legea Yarovaya” impune limite în aspectele religioase: Orice credincios autohton sau misionar din afara țării trebuie să obțină un permis guvernamental.

Patriarhia Moscovei va corela credința cu etnicitatea (ceea ce este foarte probabil să se întâmple), atunci implicațiile sunt majore, fiindcă Biserica Ortodoxă poate să se adreseze etnicilor ruși, însă nici unei alte biserici nu i se va permite aceasta.

Creștinilor din Rusia nu li se va mai permite să le trimită prietenilor o invitație la biserică sau să țină evanghelizări în propriile case – în cazul în care va fi pus în aplicare cel mai nou set de legi de supraveghere antiterorism din Rusia. Analiștii interpretează măsurile ca pe o formă mascată de protejare a ortodoxiei și de întărire a puterii lui Putin. „Pe scurt, măsurile ar reprezenta revigorarea statului polițienesc”, conchide Stratfor. Noua legislație va oferi pumnul de fier de care Kremlinul…

Vezi articol original 358 de cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s