Cât costă viața unui om?

Posted: 31 Iulie 2016 in Uncategorized

Depinde de cine decide asta și pentru cine. În Vechiul Testament, viața unui om valora viața altuia. Adică dacă cineva lua (intenționat) viața altuia trebuia să plătească cu viața lui. Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi, viață pentru viața, ș.a.m.d.
În zilele noastre, funcționează două extreme: în lumea civlizată, viața unei vedete sau a unei persoane bogate cu o asigurare „grasă” poate însemna mană cerească pentru cei care rămân în urmă după moartea sa. În lumea a treia, de obicei, viața unui simplu om poate avea o valoare nu mai mare ca cea a unui câine. Azi am citit că în India un cămătar și-a omorât un datornic pentru că-i datora 20!!!de cenți (eurocenți), nici măcar un leu. Pentru teroriștii ISIS, și nu numai, viața altora nu înseamnă nimic, iar a lor (doar) o promisiune a „profetului” că după ce-și vor martiriza viața pentru Alah, vor petrece o veșnicie în paradis, în plăceri alături de o mulțime de fecioare.
Știu că și pe plaiurile mioritice se practică tot felul de chestii oribile, dar de obicei suma este mai mare decât în India. Există oameni care se junghie între ei, după o ceartă aprigă se lasă cu mâini tăiate și răstignite pe garduri sau cu capul înfipt într-un țăruș, însă asta pentru câțiva metri pătrați de pământ moștenit din tată-n fiu, sau te miri ce alte pricini de scandal mai găsesc unii, dar pentru 20 de cenți să iei viața unui om???
Viața e darul lui Dumnezeu pentru om și nimeni nu are dreptul să o ia, indiferent că suma pusă în joc ar fi de 20 cenți sau un miliard de euro. Pentru Dumnezeu fiecare viață de om are aceeași valoare: incalculabilă d.p.d.v. material/financiar.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s