Ghiozdane vs. tablete

Posted: 10 Septembrie 2016 in Uncategorized

În urmă cu aproximativ 80 de ani (la începutul anilor ’30), bunica mea începea clasa întâi (în a doua a graduat deja 😀). Din cele ce ne povestea ea când eram mici, îmi dau seama că vremurile de atunci cu cele de azi se aseamănă doar parțial, pe ici pe colo. Nu avea ghiozdan, ci trăistuță. Nu avea cărți sau caiete, și nici pix sau stilou, nici măcar creion. Avea în schimb tabletă (ca cea din imaginea de mai jos), cu display mat, iar carcasa rose gold pentru fete și space gray pentru băieți 😀. Nu știu câți rami sau memorie giga avea dar se epuiza repede, însă aveai ceva pentru delete – un burete, sau o râză, cum se mai spune, și rezolvai rapid problema cu spațiul de stocare (asta în cazul în care aveai tu memoria bună). Avea pencil alb (pe românește se numea cretă de var), iar smart keybord-ul a apărut mai târziu.
Când îmi povestea de toate astea, încercam să-mi imaginez cam cum arătau gadget-urile ălea interbelice. Acuma m-am convins. Suntem la fel de dependenți de ele precum erau și bunicii noștri (să zic de cei care iubeau cartea). Numai că ale noastre au evoluat umpic: se numesc Pro, le-au fost adăugate camere foto între timp, memorie mai bună (că a noastră-i pe ducă), creta costă 100 € bucata, buretele s-a transformat în buton back space, iar în locul găurii de agățat râza au pus buton de home.
Ce vremuri faine a trăit bunica: două clase, fără catalog, fără prezență obligatorie și fără ghiozdan greu de șapte kile, plin cu cărți și caiete pe care nu le citește nimeni.
Un smart case, numit trăistuță, o tabletă, o chestie pentru delete și un pencil alb. Ălea pot fi numite cu adevărat „Vremuri moderne” 😀

image

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s