Un Dumnezeu bun care aruncă oamenii in iad?!

Posted: 2 Octombrie 2016 in Uncategorized

Una dintre cele mai aprinse discuții care se poartă între creștini (in special teologi) și atei este legată de existența iadului. „Cum poate un Dumnezeu bun să arunce oamenii in iad?” Intreabă unii.
Unul din ei (atei convinși) mi-a scris odată, intr-un comentariu pe wordpress: „Dacă Dumnezeu mă va trimite intr-o zi in iad pentru faptul că am ales să trăiesc rațional și nu după principiile biblice, înseamnă că este un Dumnezeu imoral și nedrept.”
Hmm, oare așa să fie? Oare de ce-i macină pe atei această întrebare? Oare de ce realitatea iadului le produce coșmaruri unora din ei, dacă, intr-adevăr, nu există Dumnezeu? Dacă nu există un Dumnezeu, atunci nu există nici bine și nici rău, nici rai și nici iad, iar rațiunea lor ar trebui să le liniștească conștiința, insă nici pe departe nu se întâmplă așa ceva.
Renumitul teolog și scriitor creștin modern C.S. Lewis, are un răspuns la întrebarea ateilor cu privire la iad:
”Dumnezeu este drept, și de aceea trebuie să pedepsească păcatul (Habacuc 1:13, Apocalipsa 20:11-15). Dar Dumnezeu este și dragoste (1 Ioan 4,16), astfel că dragostea Sa nu-i poate obliga pe alții să-L iubească. Dragostea nu poate constrânge, doar convinge. Dragostea cu sila este o contradicție in termeni. Prin urmare, dragostea lui Dumnezeu pretinde existența unui iad, in care oamenii care nu vor să-L iubească pot experimenta teribila despărțire, atunci când Dumnezeu le va spune: ”Facă-se voia voastră!”

Dumnezeu nu va arunca pe nimeni in iad, după cum nu va constrânge pe cineva să aleagă raiul; fiecare este deplin responsabil de propriile alegeri.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s