Pofte mici, păcate mari

Posted: 28 Februarie 2017 in Uncategorized

Un proverb chinezesc (dacă bine imi amintesc) spune că „sursa problemelor noastre nu sunt lucrurile mari, ci cele mici; oamenii nu se impiedică de munți ci de pietre.”
Și pare cât se poate de adevărat. Inchisorile sunt pline de oameni care făcut infracțiuni minore. Prea puțini dintre cei incătușați au furat milioane de euro (ăștia sunt in libertate), au falimentat bănci sau au deturnat avioane. In multe cazuri un om ia viața unui alt om din motive absurde, uneori pentru câțiva lei sau in urma unor certuri pentru un metru pătrat de pământ sau pentru o moștenire.
Diavolul se mulțumește și cu puțin. El vrea cât mai mult, dar dacă nu se poate, ia oricât i se oferă. Pe unii oameni nu-i va putea trage in cursa adulterului, dar le poate umple mintea cu iubire de bani. Pe unii nu-i va putea impinge la crimă, dar ii va ațâta să-și bârfească prietenul, să-și mintă părinții, să-și insele clientul sau să-și fure șeful. Pe alții ii va impiedica să se roage și să citească Scriptura, dar le va oferi ore intregi de emisiuni și filme captivante in fața televizorului. Și lista ar putea continua…
Apostolul Iacov scria in epistola sa: „De unde vin luptele și certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre , care se luptă in mădularele voastre?” (Iacov 4:1)
Problemele, certurile, scandalurile, etc, vin, de cele mai multe ori, direct din poftele noastre, din chestiuni nematerializate, de multe ori din lucruri care nu au deloc de-a face cu realitatea.
Tot Iacov scrie in cap. 1, v. 14-15: „Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui insuși și momit. Apoi pofta, când a zămislit, dă naștere păcatului și păcatul, odată făptuit, aduce moartea.”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s