Bogăția și sărăcia

Posted: 23 aprilie 2017 in Uncategorized

„Unul care dă cu mână largă ajunge mai bogat; iar altul care economisește prea mult nu face decât să sărăcească.” (Proverbe 11:24)
La prima vedere un astfel de verset este ceva contradictoriu. Cum adică „dacă dai cu mână largă” (adică cu toată inima acolo unde este nevoie, motivat) ajungi bogat – sau, în esență, vei avea întotdeauna din belșug, pentru că asta-i adevărata bogăție, iar unul zgârcit, care adună doar pentru el, sărăcește. Pare ilogic, dar nu din perspectiva lui Dumnezeu.

Am auzit de un cerșetor din America pe care l-au găsit mort pe stradă dar avea în buzunare două sute de mii de dolari. S-ar putea spune că a fost cel mai bogat sărac. Deși a fost bogat (avea bani de-o casă) el tot la fel de sărac, murdar, flămând și neîmplinit a murit.

Personal cunosc cazul unei persoane care în anul 2014 și-a omorât sora de corp. Erau amândoi necăsătoriți și locuiau împreună într-o casă veche, dărăpănată și fără nicio utilitate legată de confort și igienă (apă curentă, electricitate și canal). Erau amândoi octogenari, aveau pensii mici și trăiau aparent la limita subzistenței. 

Într-o pană de rațiune, în timpul unei neînțelegeri, bătrânul și-a omorât sora prin asfixiere. L-au internat într-un azil cu regim special, iar în timpul percheziției în casă poliția a găsit, ascuși printre zdrențe, 120 mii de Euro. 

Tot satul a rămas surprins. Nu se poate! Erau, aparent, cei mai săraci oameni din sat. Dar se pare că nu, erau destul de bogați dar au trăit și murit ca cei mai săraci oameni de pe planetă. 

În economia lui Dumnezeu, bogăția și sărăcia sunt calculate după altă matematică, iar regele Solomon știa ce spune în versetul de mai sus. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s